Katseet ensi vuoteen: Maailma kylässä -festivaali vaihtaa nimeä ja muuttaa uuteen osoitteeseen

Helsingin Maailma kylässä -festivaali ilmoittaa muutoksista. Tämän vuoden osalta peruuntunut tapahtuma tiedottaa, että 29.–30. toukokuuta 2021 festivaali muuttaa Kaisaniemen puistosta Suvilahteen ja festarin nimikin on eri. Vaan mikä on se uusi nimi? Siihen sinullakin on sanasi sanottavana.

Maailma kylässä on avannut verkkokyselyn, jossa yleisö voi esittää kehitysehdotuksia tulevien tapahtumien varalle. Nimiehdotuksia(kin) otetaan vastaan, joten käy sanomassa sanasi joko edellä olevasta linkistä tai vaikkapa festarin Facebook-sivulla. Vastaajien kesken arvotaan Pelago-polkupyörä. Kisa päättyy 24. toukokuuta.

”Kaisaniemen puisto on menossa remonttiin jossain vaiheessa, joten saimme siitä hyvän sysäyksen festivaalin uudistamiselle. Olemme jo pitkään kaivanneet monipuolisempia sisätiloja, joita Suvilahdessa on tarjolla”, kertoo festivaalin viestintä- ja varainhankintapäällikkö Nelli Korpi tiedotteessa.

Tapahtuman perusajatus kuitenkin säilyy entisellään, eli se on edelleen ”globaaliasioiden areena, kehitysjärjestöjen näyttämö sekä värikäs ja iloinen ilmaistapahtuma koko perheelle”.

”Panostamme jatkossa erityisesti puheohjelmaan. Festivaalin teema nousee aiempaa tärkeämpään rooliin koko tapahtuman punaisena lankana. Toki Suvilahdessakin tullaan kuulemaan maailmanmusiikkia, kovimpia kotimaisia nimiä ja lastenmusiikkia”, kertoo festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski tiedotteessa.