Katso Mobyn ohjaaman Punk Rock Vegan Movien traileri – Mukana muun muassa The Damned-, Refused ja Rise Against -muusikoita

Ex-punkkari Moby sanoo halunneensa tuoda esiin, miten punk rock ja eläinoikeudet ovat pitkään kulkeneet käsi kädessä.
9.1.2023 19:50

Punk rockin parissa aloittanut, myöhemmin elektronisen musiikin saralla ansioitunut Moby on ohjannut ja käsikirjoittanut dokumenttielokuvan Punk Rock Vegan Movie, joka käsittelee punk rockin ja eläinoikeuksien yhteistä historiaa. Punk Rock Vegan Moviessa näistä aiheista puhuvat muun muassa The Damnedin Captain Sensible, Refused-laulaja Dennis Lyxzén, Rise Againstin Tim McIlrath, Fugazin/Minor Threatin Ian MacKaye, Dave Navarro, Rob Zombie, Bad Brainsin HR sekä Fall Out Boyn Andy Hurely.

Punk Rock Vegan Movie saa ensiesityksensä 20. tammikuuta Slamdance-elokuvafestivaaleilla, jonka jälkeen Mobyn tarkoitus on pistää elokuva yleiseen katseluun ilmaiseksi, koska ei haluaa rahastaa ”asialla, joka on rakkauden ja aktivismin asialla”. Yläpuolelta voit katsoa elokuvan tuoreen trailerin.

”Jos katsot videoita punk-keikoilta, ihmiset käytännössä pieksevät siellä toisiaan ja huutavat niin lujaa kuin keuhkoista lähtee. Mutta harvaa tajuaa, että usein he huutavat eläinten oikeuksien puolesta. Halusin tuoda valoon tätä kiehtovaa aktivistikulttuuria, josta harva punkin tai eläinoikeusmaailman ulkopuolinen on tietoinen. Parasta olisi, jos joku elokuvan nähtyään ajattelee: ’Kuten nämä musiikilliset sankarini sanovat, kenties eläinten käyttäminen ruokana ja ainoan kotimme tuhoaminen ei ole järkevää’. Toivottavasti elokuva saa edes joissain aikaan hyvän muutoksen”, Moby kommentoi taannoin Progressive Radio Networkissa.

Lisää luettavaa