Katsopa kun Beckin vinyyliä kaiverretaan – Ja tutustu samalla hienon kuuloiseen uuteen biisiin

17.1.2014 10:00

Beck julkaisee 21.2. Morning Phase -albuminsa. On se jo aikakin, sillä edellisestä studiolevystä (Modern Guilt, 2008) on vierähtänyt jo kuutisen vuotta. Ja mikä parasta, tulevalla levyllä Beck on uppoutumassa mestarillisten Mutation ja Sea Change -levyn melankolisiin tunnelmiin.

– Albumilla soittava bändi on sama kuin Sea Changella, Beck kertoi tuoreessa Uncut-lehdessä. – Luulen, että Sea Changesta on kulunut riittävästi aikaa, joten tuntui oikealta palata sinne.

Nyt Beck on julkaissut herkullisen maistiaisen Morning Phaselta. Videolla näytetään, kuinka albumia kaiverretaan vinyylipajassa. Toki videolla soi uutta musiikkiakin – ja upealtahan se kuulostaa.

 

Jos ja kun vinyylin valmistaminen kiinnostaa enemmänkin, niin kannattaa lukea tämä parin vuoden takainen Soundissa julkaistu vinyyli-artikkeli. Jutusta löytyy myös Timmion Cuttingilla kuvattu opastusvideo vinyylinkaivertamisen saloihin.

Beck on viettänyt viime vuosina paljon aikaa Jack Whiten kanssa ja Uncutin haastattelussa hän kertoo, että miesten sessioista löytyy paljon toistaiseksi julkaisematonta materiaalia.

Myös seuraava soololevy on jo ilmeisen pitkällä:

– Saattaa tulla seuraava albumi vielä tänä vuonna tai aikaisin ensi vuonna, mutta en ole vielä saanut sitä täysin valmiiksi. Sen kohdalla olen ajatellut paljon livekeikkoja ja niiden energiaa. Siitä tulee paljon pirteämpi.

Lisää luettavaa