Kauan eläköön Ne Luumäet – Joey Luumäki kertoo, kuinka yhtye palasi hetkeksi keikkatantereelle

Ne Luumäet -miehistö kokosi hetkeksi rivinsä ja teki vuodenvaihteen molemmin puolin kymmenen keikkaa eri puolilla Suomea. Timo Isoaho jututti Joey Luumäkeä Tavastian-keikan yhteydessä, ja nyt laulaja kertoo seikkaperäisesti, miten reunion sai alkunsa ja onko sille luvassa jatkoa.

Toimittanut: Timo Isoaho

Joey Luumäki: ”Ns. Luumäet päätyi keikkailemaan enemmän kuin oli tarkoitus. Lupauduimme erään vuoden 2018 häppeningin jälkimainingeissa esiintymään viime vuoden syyskuiseen Elämä on Punk -tapahtumaan Vastavirtaklubille Tampereelle. Yksi keikka.”

”Kesäisten ulkomaanmatkojen takia treenasimme jo keväällä 2019, ja päätimme samalla vaivalla tehdä harjoituskeikan jo toukokuussa. Siitä lähtikin lumipalloefekti, ja päädyimme tekemään keikkoja tusinan verran, pitkin poikin Suomea.”

”Koska Ne Luumäet -kitaristi Heko ei ehtinyt soittohommiin mukaan, teimme keikat nimellä Ns. Luumäet eli nuo lentävät, legendaariset, maanmainiot NIIN SANOTUT Luumäet. Kitaristinamme oli Tappajatomaatit-yhtyeeni Kimmo Kalaja, äärimmäisen taitava pelimanni. Muuten remminä oli Ne Luumäet -yhtyeen ’kultakauden’ kokoonpano: Pete, Kaide, Finski, Joey.”

”Yleismies Finskin kohdalla päädyimme kosketinsoittimettomaan ratkaisuun, eli Finski hoiti urkuosuudetkin kitaralla, ja hyvin hoitikin.”

”Kuten yleensäkin näissä poikarakkaushommissa, oli todella helppoa jatkaa siitä mihin viimeksi jäätiin. Kundit eivät ole ihmeemmin aikuistuneet, koska ikä on vain sana. Me sällit hoidimme homman niin kuin ennenkin, olemalla Suomen kovin livebändi. Toki treenasimmekin kovasti, koska treenaamalla oppii harjoittelemaan.”

”Jatkossa ei enää käytetä mitään Luumäet-nimeä. Näin on sovittu. Vaan vuonna 2027 punkrock täyttää noin 50 vuotta, silloin saattanee joku tribuuttibändi taas viritellä jonkinlaisen projektin. Ne Puukädet? Ne Mellunmäet? Suupäät? Taavetin pojat?”

”Elävä musiikki on parasta livenä. Käy keikoilla. Osta myös levy.”

”Tavastian-keikan vierailijasta [ks. ylempänä oleva video]: Maria-san on japanilaisen Zeezz-yhtyeen laulajatar eikä tosiaan osaa yhtään suomea eikä paljon englantiakaan. Zeezz kuitenkin esittää suomalaista ramopunkkia ’suomeksi’ ja on jopa levyttänyt Pojat-yhtyeen Mari on förbi -biisin.”