Kävipä kerran niin, että Tony Iommi potkaisi Madonnan ulos Black Sabbathin jättikeikan treeneistä

Kitarajumala Tony Iommi on muistellut 35 vuoden takaista Live Aid -hyväntekeväisyysspektaakkelia. Kyseisessä konsertissahan päästiin todistamaan alkuperäisen Black Sabbath -kokoonpanon paluuta ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1978.

Vuonna 1985 Iommi oli yhtyeen ainoa jäljellä oleva alkuperäisjäsen, mutta muita muusikoita ei tarvinnut liiemmin houkutella nousemaan jälleen yhdessä lavalle hyvän asian puolesta. Treenit tosin jäivät hieman vähemmälle.

”Se oli kyllä vähän katastrofi, jos nyt ihan rehellisiä ollaan”, Iommi muistelee SiriusXM:n haastattelussa. ”Heillä oli meille treenitilat varattuna. Aloitimme harjoitukset, mutta siirryimme pian muistelemaan vanhoja aikoja, ja suurin osa ajasta kuluikin sitten jutellessa.”

”Treenisessiomme oli suljettu yleisöltä, ja siitä tuli vähän noloa kun huomasin kahden tytön ilmestyneen huoneen perälle”, Iommi jatkaa. ”Sanoin yhdelle roudarillemme, että ’Katso, tuolta tulee väkeä sisään, sinun täytyy käydä ajamassa heidät ulos, sillä tämä on yksityinen treenisessio.”

Toinen tytöistä oli Madonna, joka oli tuolloin kovassa nosteessa edellisenä vuonna ilmestyneen Like a Virgin -albuminsa myötä. Iommi ei kuitenkaan poptähteä tunnistanut.

”Hän sitten meni tyttöjen luokse ja lähetti heidät tiehensä”, mies kertoo. ”Myöhemmin kävi ilmi, että toinen heistä oli Madonna. Se oli vähän noloa. Noh, vedimme sitten treenimme läpi ja palasimme hotellille.”

Ilta ja yö kului poppoolta ryypiskelyn merkeissä, ja seuraavana päivänä Iommi nousikin Live Aid -lavalle ”hirveän krapulan” kourissa.