Kerkko Koskinen julkaisee uutta tuotantoa – vuoden 2007 Agatha-levy saa jatko-osan, mukana Linda Fredriksson

Tero Ahonen

Kerkko Koskisen säveltaiteen ystäville olisi tarjolla hyviä uutisia. Tiedote kertoo, että vuonna 2007 ilmestynyt Agatha-instrumentaalialbumi saa pian jatkoa, ja mukaan on rekrytoitu varsin tasokas solisti: Juniper-soololevyllään kriitikot hurmannut Linda Fredriksson.

Orkesterina tulevalla levyllä toimii UMO Jazz Orchestra. Jatko-osan nimi on ytimekkäästi Agatha 2, ja Koskinen kuvailee tuotosta melodiseksi, nostalgiseksi ja haikeaksi.

”Tiedätkö sen tunnelman, joka on rantakohteessa lomakauden jälkeen? Mennyttä kesää muisteleva, surumielinen olematta ahdistunut”, Koskinen kuvailee albumia tiedotteessa ja jatkaa:

”Olen tehnyt tiivistä yhteistyötä Linda Fredrikssonin kanssa vuosien varrella, ja siksi halusin juuri hänet solistiksi tälle levylle. Lindan soundi on ainutlaatuisen intensiivinen. Lisäksi ajattelemme samalla tavalla siitä, mistä musiikissa ja elämässä ylipäätään on kysymys.”

”Olen kuunnellut Kerkon musiikkia nuoresta asti, ja on ollut tosi inspiroivaa tehdä nyt tätä teosta yhdessä. Keskustella jo sävellysvaiheessa tekeillä olevasta musiikista ja tietenkin soittaa suuresti arvostamani tekijän sävellyksiin”, Fredriksson jatkaa.

Syksyllä julkaistavan albumin levynjulkaisukonsertti järjestetään Helsingin Savoy-teatterissa 28. syyskuuta. Tapahtuman pääsylippujen ennakkomyynnin hoitaa Lippupiste.