Kesä julkaisee debyyttinsä keväällä – Uusi musavideo ensinäytössä

Helsinkiläisen Kesä-yhtyeen debyyttialbumi ilmestyy Svart Recordsin julkaisemana vappuaattona 30. huhtikuuta. Albumi julkaistaan lp- ja cd-formaateissa sekä rajoitettuna kasettipainoksena.

Kesä on perustettu toukokuussa 2014.

− Bändi operoi nykyajassa vaikutteinaan 1980-luvun alkupuolen uusromantiikka, kotimaisen rock- ja popmusiikin klassikot sekä kansainvälinen uusi aalto, tiedotteessa kuvaillaan osuvasti.

− Basson ja rumpujen rakentaman rytmin ja sen päälle punoutuvien kitaroiden rinnalla ajattomasti leijailevat syntetisaattorimatot luovat vaikutelman toismaailmallisuudesta, vieden ajatukset kuulijasta ja kappaleesta riippuen Berlin-yhtyeen Take My Breath Away -hitin sisältäneen Peugeot-mainoksen alkukantaiseen voimaan, Tangerine Dreamin elokuvallisiin tilaustöihin tai post-punkin kliiniseen kylmyyteen. 

Kesän esikoislevyltä on julkaistu aiemmin singleinä biisit Sotilaan mieli ja Tuuli kääntyy, joka kuultiin myös tapaninpäivänä Soundin netin perjantaibiisinä.

Albumin uusimman singlen Harmaakuvia musiikkivideo saa ensinäyttönsä Soundin nettisivuilla. Valokuvaaja Tatu Hiltunen on ohjannut musiikkivideon, joka on koostettu Hiltusen isän kuvaamasta kaitafilmimateriaalista.

Kesä keikkailee keväällä:

3.4. Kuudes Linja, Helsinki
4.4. Dog’s Home, Tampere
18.4. Jyrock, Jyväskylä
1.5. Poppari, Jyväskylä
2.5. Ääniwalli, Helsinki
9.5. Suisto-klubi, Hämeenlinna
15.5. Dynamo, Turku
22.5. Klubi, Tampere
23.5. Nosturi, Helsinki
5.6. Lepakkomies, Helsinki

(Kuva: Niklas Sandström)