Keskipohjanmaa: Juuri Tony Iommin tähdittämän Kipinä Kokkola -tapahtuman ensi vuoden pääpuhujaksi Metallican Lars Ulrich

8.9.2019 23:18

Keskipohjanmaa kirjoittaa Black Sabbath -legenda Tony Iommin viime torstaisesta vierailusta Kipinä Kokkola -tapahtuman pääpuhujana. Mies kertasi tapahtumassa muun muassa uransa vaiheita ja muisteli nousuaan Birminghamin tehdasmiljööstä heavy metal -maailman huipulle.

”Kaikki alkoi bluesbändinä. Halusimme soittaa omia biisejä, josta syntyi Black Sabbath. Keikkoja ei saanut kuin muutamalta bluesklubilta, sillä kaikki halusivat kuulla soulia ja poppia. Ihmiset alkoivat kuitenkin pitää Black Sabbath– ja Wicked World -kappaleistamme”, mies muisteli yhtyeen alkutaipaletta.

Legendaarinen orkesteri laittoi pillit pussiin vuonna 2017, mutta uusien keikkojen soittaminen ei ole kitaristin mukaan täysin mahdoton ajatus. ”Jos kierrämme vielä, se tehdään hyvin lyhyesti”, Iommi sanoo.

Iommi ei ole suinkaan jäänyt Sabbathin jälkeen toimettomaksi. Vireillä saattaa olla muun muassa yhteistyö Queen-kitaristi Brian Mayn kanssa.

”Brian May kävi juuri kuuntelemassa arkistojani ja tykkäsi”, mies kertoo. ”Käytämme niitä, jos teemme jotain yhdessä.”

Ensi vuonna tapahtuman pääpuhujaksi on pestattu Metallican Lars Ulrich. Tarkempi järjestämispäivä riippuu Ulrichin aikatauluista ja siitä tiedotetaan myöhemmin.

Lisää luettavaa