Kiinnostaako festarikeikka? Elmufest etsii nuoria kykyjä

Viidettä kertaa järjestettävä Elmufest tarjoaa uusille, nouseville kyvyille mahdollisuuden näyttää taitonsa Suomen musiikkimaailman vaikuttajien edessä. Elmufest järjestetään Seinäjoen Rytmikorjaamolla MARS-festivaalin avajaisiltana keskiviikkona 4. helmikuuta 2015.

Artistihaku jatkuu 28. marraskuuta kello 16.00 asti tässä osoitteessa. Haku on ollut auki nyt viikon ajan ja hakemuksia on saapunut yli sata.

− Haku on tänä vuonna laajempi ja valtakunnallisempi kuin aiemmin ja se näkyy kiinnostuksen määrässä. Tuoreet tekijät haluavat päästä näyttämään kykynsä arvokkaan ammattilaisyleisön edessä, Elmufestin vetäjä Ilkka Unnbom Seinäjoen Rytmi-instituutilta kertoo.

Suomalaiset elävän musiikin yhdistykset poimivat suosikkinsa nettihakemusten pohjalta. Esikarsinnan jälkeen ammattilaisraati valitsee Rytmikorjaamon lavalle maaliskuussa pääsevät viisi esiintyjää.

Aiempina vuosina Elmufestin myötä esiin ovat nousseet muun muassa Stache, Nicolas Kivilinna, The Hollow ja Katujen Äänet.

− Elmufest-yhtyeiden taso ja monimuotoisuus yllättää vuosi toisensa jälkeen. Useiden kymmenien yhtyeiden joukosta valikoituu joka kerralla edellisvuottakin kovempi kattaus, jota yhdistää riemukas rakkaus lajiin ja usko omaan tekemiseen, Elmufestiä raatilaisena ja katsojana useasti seurannut festivaalijohtaja Sami Rumpunen Provinssista kuvailee tapahtuman tunnelmaa ja artistien tasoa.

− Lupaavat ja persoonalliset Elmufest-yhtyeet ovat lähes poikkeuksetta sellaisessa vaiheessa uraansa, missä ne osaavat arvostaa jokaista esiintymistilaisuuttaan ja näkevät edessään vain voitettavaa. Kaikki tämä säteilee Elmufest-lavalta yleisöön parhaalla ja aidoimmalla mahdollisella tavalla.

Seinäjoella 4.−8. helmikuuta 2015 järjestettävä MARS on musiikkialan ammattilaisia yhteen kokoava festivaali. Elmufest järjestetään osana tapahtumaa.