Kirk Hammett puolustaa Metallican parjattuja levyjä – ”Katalogissa täytyy olla huippuja ja suvantoja”

20.8.2023 17:55

Metallica-kitaristi Kirk Hammett vieraili hiljattain Youtubessa julkaistussa tuottaja Rick Beaton haastattelussa. Juttutuokion aikana puheenaiheeksi nousi Metallican mielipiteitä jakaneet levyt kuten St. Anger ja Lulu. Hammettin mielestä niilläkin on tärkeä paikkansa yhtyeen katalogissa.

”Metallica on aina kokeillut erilaisia juttuja”, Hammett sanoo. ”Olemme aina ottaneet riskejä, jopa silloin kun kaikki bändissä eivät ole olleet niissä täysillä mukana. On ollut hetkiä, jolloin itse en ole ollut täysin messissä ja tuuminut, että ’otetaan riski, hypätään tuntemattomaan ja luotetaan vain kolmeen muuhun jätkään.’ Se on aina ollut sen arvoista. Aina.”

”Vaikka olemmekin joskus ottaneet riskejä ja ne ovat epäonnistuneet kaupallisessa mielessä surkeasti, mielestäni sisällön puolesta ne ovat olleet valtaisia menestyksiä”, Hammett jatkaa. ”Ja puhun nyt erityisesti Lou Reedin kanssa tekemästämme Lulusta sekä St. Angerista. Ne jakavat mielipiteitä ja ihmiset ovat niiden suhteen kahdessa eri leirissä — jotkut pitävät ja toiset eivät. Mielestäni on tärkeää, että katalogista löytyy tuollaista materiaalia. Sitä ei halua vain samaa. Tulee olla huippuja ja suvantoja, kontrastia. Se tekee asiat mielenkiintoisiksi.”

”Ihmiset kyllästyvät täydelliseen katalogiin”, Hammett lisää. ”Siihen samaan vanhaan. Toisinaan ihmiset haluavat, että heidän suosikkibändinsä haastaa heitä. Rakastan Yesiä. Heidän kolme tai neljä ensimmäistä levyään ovat mahtavia. Mutta sitten he tekivät jyrkän käännöksen ihan muualle. Ja rakastin sitä, koska se haastoi minut. Se pakotti minut kuuntelemaan entistä tarkemmin.”

Lisää luettavaa