Kirk Hammett selittää, miksi Metallica julkaisee levyjä niin verkkaiseen tahtiin – ”Meillä on oma tapamme työskennellä”

21.8.2022 17:14

Metallica on julkaissut 40 vuoden aikana 10 studioalbumia, joista viimeisimmän vuonna 2016. Tahti on hidastunut tasaisesti 1980-luvulta, jolloin yhtyeeltä ilmestyi neljä pitkäsoittoa. 2000-luvulla luku supistui kahteen ja 2010-luvulla yhteen.

Aiemmin tänä vuonna debyyttisoololevynsä Portalsin julkaissut kitaristi Kirk Hammett, kertoo Goldmine-lehdelle mistä verkkainen tahti johtuu.

”Juu, ei se ole ainakaan tuosta nopeutumassa. Meillä on vain oma tapamme työskennellä”, Hammett sanoo. ”Se on prosessi, joka valitettavasti vie paljon aikaa. Niin me vain työskentelemme, ja niin homma bändinä toimii. Olen oppinut hyväksymään sen.”

”Portalsin julkaiseminen oli hienoa, sillä se tavallaan vapautti minut tuosta aikataulusta”, Hammett jatkaa. ”Saatoin tehdä muutaman raidan, nauhoittaa ja julkaista ne, ja voin tehdä sen bändiin verrattuna täysin erilaisella aikataululla. Ja se on hienoa, sillä se ei tule bändin suunnitelmien tielle, koska kuten sanottua, toimimme omaan tahtiimme.”

Hammett avaa haastattelussa myös omaa lähestymistapaansa Metallicalle säveltämiseen.

”Kun luon Metallica-kamaa, annan sille kaiken luovan energiani”, kitaristi sanoo. ”Näen asian niin, että kaikki nuotit ovat jo valmiina. Ne tulee vain löytää. Olen vakavissani. Ne ovat siellä. Sitä tulee vain löytää ne. Kyse on siis siitä sekä spontaaniudesta ja kyvystä luoda hetkessä. Olen mielestäni siinä tehokkaimmillani. Aina kun istun alas ja yritän säveltää jotain, jonka tulisi olla spontaania, se kuulostaa lopulta valmiiksi sävelletyltä. Siinä ei ole mitään vikaa, mutta spontaani hetkessä toimiminen on paljon jännittävämpää ja rehellisempää. Se ei välttämättä saa minua kuulostamaan Eddie Van Halenilta, mutta se ei ole sen pointti. Minusta todella tuntuu, että soitan tuolla tavoin paremmin kappaleelle.”

Lisää luettavaa