Kirk Hammettin wah-wah-pedaali yritti ilmeisesti murhata Metallica-kitaristin Italiassa

AOP

Kirk Hammett on tunnetusti suuri wah-wahin ystävä. Pedaali on ollut miehellä ahkerassa käytössä aina vuoden 1991 Metallica-levyltä saakka, ja orkesterin keikkojen yhteydessä on puisteltu pariinkin otteeseen päätä, että voisiko pedaalin esimerkiksi kytkeä soolojen aikana välillä pois päältä. No, sanoihan Yngwiekin aikanaan, että enemmän on enemmän, ja Hammett näyttää etenevän wahin kanssa tämän filosofian pohjalta.

Nyt kohtalo kuitenkin näyttää kuiskivan kitaristille, että wah-jalkaa saattaisi olla aika hillitä. Metallica konsertoi eilen Italian Milanossa, ja Moth Into Flamen soolon aikana häijyluontoinen wah-pedaali viritti Hammett-paralle ansan ja lennätti miehen komeassa kaaressa selälleen lavalle. Ilmeisesti pedaalin pinta oli sen verran märkä ja liukas, että kun Hammett yritti painaa soolon lopuksi laitteen pois päältä, jalka lipesi ja mies lensi nurin.

”Liukastuin märkään wah-wah-pedaaliini. Keikalla satoi niin paljon että tuntui kuin olisin soittanut suihkussa”, Hammett kommentoi traagista tapaturmaa.

Kitaristilta löytyy sen verran huumorintajua, että mies latasi tapauksesta videoklipin omalle Instagram-sivulleen. Tapauksen etenemistä voi siis katsoa esimerkiksi alapuolelta, tai jos upotus ei näy, niin täältä. Vaarallinen peli tuo vingutin!