Kiss-nokkamies tulistui Kanye Westiä haastatelleelle tv-juontajalle – ”Kaikilla on oikeus mielipiteeseen, mutta…”

Antisemitistisiä kommentteja heitellyt räppäri ei ansaitse näkyvyyttä, sanoo Paul Stanley.
20.10.2022 18:25

Räppäri Kanye West on ollut viime aikoina taas otsikoissa tämän pidettyä ensin Pariisin muotiviikoilla yllään t-paitaa, jossa oli teksti ”White Lives Matter” ja myöhemmin julkaistuaan Twitterissä antisemitistisiä kommentteja., joiden vuoksi hänen tilinsä jäädytettiin. Monet muusikot kritisoivat Westiä tämän twiittauksista ja yksi heistä oli Kiss-yhtyeen laulaja Paul Stanley.

”Mielenterveysongelmat ovat sairaus, mutta ne eivät tee vihapuheesta, antisemitismistä tai uskontoihin ja etnisyyksiin kohdistuvasta väkivallasta yhtään sen vaarattomampaa”, juutalaistaustainen Stanley kommentoi Westin twiittauksista.

Nyt Stanley on kritisoinut Twitterissä tv-juontaja Chris Cuomoa, joka oli haastatellut Westiä televisioon. Räppäri oli haastattelussa muun muassa sanonut olevansa ”maanalaisen juutalaismafian” vainoama ja ettei tämä usko koko antisemitismi-termiin.

”Jos sinä näet kadulla jonkun selkeästi häiriintyneen ihmisen, joka puhuu sekavia ja suoltaa vihapuhetta, haastattelisitko sinä häntä tv:ssä?” Stanley twiittasi saatteeksi jakaessaan Cuomon ja Wein haastattelusta napatun kuvakaappauksen.

”Tämä on vaarallinen, itseään palveleva muoto klikinkalastuksesta, joka legitimoi henkisesti sairaan ihmisen hourailua. Me kaikki ansaitsemme parempaa.”

”En kannata toisten näkemyksien ’hiljentämistä. Kaikilla on oikeus mielipiteeseen, mutta ihan kaikki mitä tehdään tai sanotaan ei ansaitse samaa näkyvyyttä. Kun jonkun näkemyksiä esitetään televisiossa tai lehdessä, täytyy puhujan uskottavuus punnita huolella”, Stanley twiittasi vielä erikseen.

Lisää luettavaa