Muusikot reagoivat Kanye Westin antisemitistiseen twiittaukseen – Muun muassa Paul Stanley, David Draiman ja John Legend kommentoivat

"En usko cancel-kulttuuriin, mutta hän suorastaan anelee sitä", toteaa hitintekijä Diane Warren.
11.10.2022 19:27

Räppäri Ye, joka ennen tunnettiin nimellä Kanye West, on jälleen kohahduttanut ja raivostuttanut some-käytöksellään tämän lauottua Twitterissä antisemitistisiä kommentteja.

”Minua hieman väsyttää nyt, mutta kun herään, se on death con 3 [sic] juutalaisväelle”, West kirjoitti sittemmin poistetussa twiitissä, jossa tämä ilmeisesti viittasi Yhdysvaltojen puolustusvoimien valmiustilaa osoittavaan DEFCON-luokitusjärjestelmään.

”Huvittavaa kyllä minä en voi olla antisemitistinen, koska mustat ovat itse asiassa juutalaisia. Olette tarpeeksi kauan leikitelleet minulla ja mustamaalanneet kaikki, jotka ovat agendaanne vastaan.”

Kommenttiensa vuoksi Westin Twitter- ja Instagram-tilit jäädytettiin ja kommentit poistettiin. Räppärin twiittaukset ehtivät kuitenkin levitä kulovalkean tavoin ja monet julkisuuden henkilöt kommentoivat niitä voimakkaasti paheksuen. Westin kommentteihin reagoivat muun muassa Kissin Paul Stanley, laulaja John Legend sekä Disturbed-yhtyeen nokkamies David Draiman.

”Mielenterveysongelmat ovat sairaus, mutta niiden vuoksi ei koskaan voi vähätellä vihapuheen vaarallisuutta tai tukea antisemitismiä ja väkivaltaa uskontoja ja etnisyyksiä kohtaan. Olemme jo pitkään rationalisoineet tällaista käytöstä ja sitten katsoneet vierestä, mitä kauheuksia siitä on seurannut. Älkää katsoko tätä läpi sormien”, Paul Stanley twiittasi Westiin viitaten.

”[Radiojuontaja] Joe Rogan ei kyseenalaistanut Roger Watersin antisemitististä hevonpaskaa, Kanye West paasaa antisemitistisiä juttujaan ja sitten Elon Musk onnittelee ystäväänsä Kanyea siitä, että hänen Twitter-tilinsä palautettiin… Tämä on ollut meille juutalaisille rankka viikko”, David Draiman puolestaan kommentoi.

”Kumma juttu, miten kaikki nämä ’vapaat, itsenäiset ajattelijat’ aina kuuluvat siihen samaan vanhaan antimustien ja antisemitistien joukkoon”, John Legend totesi vuorostaan.

Kaikkein suorapuheisimmin Westin kommentteihin reagoi kuitenkin hitintekijä Diane Warren, joka ei säästellyt voimasanoissa.

”Senkin antisemitistinen paska. En usko cancel-kulttuuriin, mutta hän suorastaan anelee sitä, joten eiköhän toteuteta hänen toiveensa”, Warren jyrähti Twitterissä.

”Ihan vain muistutuksena sinulle Kanye, että sanojen ’kuolema’ ja ’juutalainen’ käyttäminen samassa lauseessa, kun kuusi miljoonaa juutalaista tapettiin [holokaustissa], on alhaista, vastenmielistä ja vastuutonta. Sinulle tulisi langettaa ikuinen porttikielto kaikkialle.”

Lisää luettavaa