Kissin Paul Stanley nimeää parhaimmat ja huonoimmat tekemänsä levyt – Paljastaa myös, mikä kappale nostaa kyyneleet silmiin

Stanley nimesi itselleen tärkeitä (ja vähemmän tärkeitä) levyjä ja artisteja Classic Rockin juttusarjassa.
27.12.2023 09:04

Kiss-yhtyeen nokkamies Paul Stanley otti osaa Classic Rockin juttusarjaan, jossa muusikot nimeävät itselleen tärkeitä levyjä, artisteja, keikkoja ynnä muuta sellaista. Häntä pyydettiin jutussa myös nimeämään, mikä on hänen omasta mielestään paras levy, jota on ollut tekemässä.

”Loimme ultimaattisen Kiss-albumin sekä ultimaattisen livealbumin, kun teimme Kiss Aliven (1975). Halusimme kuulijan kokevan sen saman, mitä yleisömme kokee keikalla – että ympärillä oleva melu kuuluu ja pommit räjähtävät yhtä kovaa kuin olisit paikalla. Kun levy ilmestyi, se lensi kauppojen hyllyiltä ihmisten mukaan”, Stanley toteaa.

No entäpä sitten huonoin levy? Niitä Stanley nimeää peräti kaksi: Unmasked (1980) sekä Music from ”The Elder” (1981).

”Unmasked oli laimea. Siinä ei ollut yhtään munaa. Itse asiassa koko bändi oli siinä vaiheessa melko munaton. The Elderillä taas yritimme huonolla menestyksellä tehdä vaikutus niihin ihmisiin, joita meidän ei olisi pitänyt yrittää miellyttää – kriitikoihin – ja samalla unohdimme ne, joihin meidän olisi pitänyt tehdä vaikutus eli faneihin.”

Näiden lisäksi Stanley myös paljasti muun muassa kappaleen, joka saa miehen herkistymään.

Nessun Dorma on minulle erittäin tunteellinen. Kun kuulin sen lapsena ensimmäistä kertaa, kylmät väreet menivät pitkin selkääni. Se osoitti minulle musiikin voiman ja sen, ettei sinun tarvitse tietää sanoja ymmärtääksesi sen syvyyden. Vielä tänäkin päivänä se voi saada kyyneleet silmiini”, Stanley kertoo.

Lue Stanleyn kaikki loput valinnat täältä.

Lisää luettavaa