Kitarasankari Chris Holmes ei muistele Suomen-vuosiaan lämmöllä – liikaa ryyppäämistä, liikaa starailua

AOP

Muistatkos, kun W.A.S.P.-yhtyeen kitaristina kuuluisuuteen ampaissut Chris Holmes asui pari vuotta sitten jonkun aikaa Porvoossa? Mies viimeisteli täällä kehnon vastaanoton saaneen Shitting Bricks -soololevynsä ja soitti muutamia keikkojakin, mutta tätä nykyä mies on siirtynyt Ranskaan. Mikäs sille oikein tuli?

Asia tulee puheeksi tuoreessa Eonmusicin haastattelussa, jossa toimittaja kyselee muun muassa Holmesin kokemuksista Suomessa. Holmes ei muistele noita aikoja erityisen lämmöllä.

”Menimme ensin Suomeen, ja bändi teki siellä samaa kuin mitä itse tein nuorena: ryyppäsi, soitti keikkoja ja käyttäytyi kuin idiootit. Kaveri, joka johti yhtyettä, halusi mieluummin starailla ja dokata sen sijaan, että olisi hoitanut hommat ensin ja keskittynyt tähteilyyn vasta myöhemmin”, Holmes sanoo.

”En halunnut palata Los Angelesiin. Klubit sulkivat siellä oviaan, hiphop oli ottanut vallan. Rockbändejä löytyy edelleen, mutta nouseville kyvyille ei ole enää paikkaa missä soittaa. Ja monet tärkeimmistä keikkapaikoista ovat jo lopettaneet. Niinpä muutin Cannesiin ja aloin soittaa ranskalaisten muusikoiden kanssa.”

Valitettavasti tarina ei kerro, keneen Holmesin kritiikki osuu. Shitting Bricks -levyn tekijätiedoissa on nimet Thomas Cesario (kitara), Pascal Bei (basso) ja Gabriel Candela (rummut), mutta Holmes työskenteli Porvoo-vuosinaan myös suomalaisen Baton Rogue Morguen kanssa. Miten lienee, normaaleilta rokkihommiltahan tämä tarina joka tapauksessa kuulostaa.