Kitaravirtuoosi Joe Satriani sanoo, ettei tule ”koskaan oikein ymmärtämään” David Lee Rothia

21.1.2024 18:11

Kitaravirtuoosi Joe Satriani vieraili hiljattaim The Hook Rocks -podcastissa jutustelemassa tulevasta Van Halen -teemaisesta kiertueesta, jolle mies suuntaa laulaja Sammy Hagarin, basisti Michael Anthonyn ja rumpali Jason Bonhamin kanssa.

Kitaristilta udeltiin muun muassa näkemystä siitä, miksi juuri tämä rundi järjestyi, siinä missä pari vuotta aiemmin suunnitelmissa pyörinyt hänen, David Lee Rothin ja Alex Van Halenin kiertueprojekti kuivui kasaan.

”Hankala kysymys”, Satriani sanoo. ”En tuntenut Eddietä, en tunne perhettä enkä tule koskaan oikein ymmärtämään David Lee Rothia. Ajattelin ymmärtäväni Alexia, ja luulen että näin myös on. Luulen oikeasti ymmärtäväni hänen näkökantansa ja sen, mistä kulmasta hän asioita tarkastelee.”

”Luulen, että todellinen ero piilee siinä, että Sammy tarkastelee elämää valppaasti ja huomaa kun jokin konflikti estää jotakin tapahtumasta, ja yrittää sitten korjata sen. Joten lopputulos on, kuten hän sanoikin, että ’joo, soitamme Ain’t Talkin’ ’Bout Loven. Tiedän ettei se ole minun biisini, mutta se on ihan okei.’ Jos kysyisit David Lee Rothilta, että ’hei, aiotko laulaa 5150:n?’ Ei hän tietenkään tekisi sitä. Siinä on iso ero. Toinen tyyppi on hyvin joustava, koska hän ajattelee fanien parasta, ja sitten on toinen – en tiedä miksi Dave ei pysty joustamaan parissa jutussa. En oikeasti tiedä, koska en tunne häntä. Minun pitäisi kysyä Steveltä [Vai], hän tuntee Daven hyvin. Itse en voi sanoa samaa.”

”Minusta tuntui että Alex oikeasti halusi lähteä kiertueelle ja että hänen aikeensa olivat vilpittömät”, Satriani jatkaa. ”Mutta Davesta en ole varma. Tiedän että Sammy ja Mike ovat vilpittömästi mukana. He ihan oikeasti haluavat juhlistaa musiikkia ja he ovat valmiita joustamaan saadakseen asiat tapahtumaan. He ovat alkuperäisjäseniä. Kyse on isommista asioista kuin kiertueesta. Ja sen tuntee kun seisoo Sammyn ja Miken vieressä. Kun he soittavat yhdessä, heistä heijastuu hurja määrä voimaa ja rakkautta. Ihmiset haluavat kokea sen, ja heidän tulisi saada kokea se.”

”Toivoisin että jossain vaiheessa [Alex, Wolfgang Van Halen ja Roth] tajuavat sen. Käytännössä Wolfgang on se — hän on se, jonka pitäisi vastata tribuutista. Me muut pyrimme vain kopioimaan levyjä niin hyvin kuin osaamme, mutta siinä samalla altistaa itsensä kriittiselle kitaristien armeijalle: ’Sinun olisi pitänyt soittaa se näin tai noin’ tai ’hänen olisi pitänyt tehdä se näin’, koska emme ole Eddie tai Wolfgang.”

”On vienyt hyvän tovin saada perspektiiviä asiaan, mutta meidän kannattaisi jättää spekulointi sikseen ja antaa heidän tulla johonkin tulokseen. Mielestäni se riippuu Wolfgangista ja hänen Alex-sedästään. Mutta sillä aikaa tämä rundi Samin ja Miken kanssa on mahtava juttu. Ja tuijotan seinälleni ripustettua huikeaa settilistaa, ja se on vähän musertavaa sillä minulla tulee pitämään kiirettä ihan treenien alkuun asti. Kyllähän se vähän hermostuttaa, mutta aion tehdä kotiläksyni ja nousen lavalle valmiina tiluttelemaan.”

Lisää luettavaa