Kitaravirtuoosi Nuno Bettencourt tulistui Grammy-gaalan Eddie Van Halen -tribuutista – kutsuu hetkeä nöyryyttäväksi ja häpeälliseksi

Will Ireland/Future/Shutterstock/All Over Press

Sunnuntaiyönä Suomen aikaa pidetyn Grammy-gaalan kunnianosoitus edesmenneelle kitaristisuuruus Eddie Van Halenille on puhuttanut rockpiirejä. Monet ovat pitäneet tilaisuudessa nähtyä 15 sekunnin videopätkää aivan liian lyhyenä tribuuttina muusikon asemaan ja merkitykseen nähden.

Extreme-yhtyeestä tunnettu kitaristi Nuno Bettencourt on tapauksesta erityisen näreissään. Mies julkaisi aiheen tiimoilta kaksi tiukkasanaista päivitystä somekanavillaan.

”En puhu teille nyt kitaristina enkä muusikkona”, mies aloittaa. ”Vaan elinikäisenä popin, r&b:n, rockin, funkin ja hip hopin – aina Princestä Black Sabbathiin – fanina.”

”Tietäen, kuinka musiikki muodostaa elämämme soundtrackin, olen surullinen ja pettynyt alaani, erityisesti instituutioon jota me artistit kunnioitamme Graalin maljaan verrattavana saavutuksena”, Bettencourt jatkaa. ”Kun ottaa huomioon hänen vaikutuksensa rock’n’rolliin, sitä luulisi Grammy-gaalan antavan Eddie Van Halenin perinnölle enemmän kuin 15 sekuntia nöyryyttävää, nuotin viereen päättyvää livepätkää.”

”Pätkä ei ollut ainoastaan epäkunnioittava, mutta se, ettei hän saanut tribuuttiesitystä legendaarisilta kitaristitovereiltaan oli pelkästään häpeällistä ja missattu historiallinen tilaisuus”, Bettencourt tylyttää.

Bettencourt kuvailee tekstissään Van Halenin vaikuttaneen kitaransoittoon ja rockmusiikkiin suuresti.

”Vähintä mitä Grammy-gaala olisi voinut tehdä, mikäli he eivät halunneet tuhlata lähetysaikaa rock’n’rolliin, olisi ollut hyödyntää Michael Jacksonin nimeä ja laittaa Bruno Mars laulamaan Beat it ikonisen kitaristin soittaessa [Van Halenin] soolon”, Bettencourt kirjoittaa. ”Mitä tahansa muuta kuin nuo 15 sydämetöntä sekuntia Eddiestä.”

Bettencourt jatkaa aiheen puimista toisessa päivityksessään.

”Merkit ovat olleet ilmassa jo vuosikymmeniä. Kuitenkin vasta eilen illalla se läimähti asten kasvoja… rock’n’roll on unohdettu ja jätetty jälkeen”, mies päivittelee.”Ei onneksi sen fanien tai sitä elossa pitävien artistien toimesta.”

Bettencourtilta ei juuri liikene ylityssanoja valtavirtamusiikille. Avautumisensa lopuksi kitaristi julistaa kuitenkin rockin olevan edelleen elossa, vaikkakin vailla ansaitsemaansa arvostusta.

”Se on ansainnut kuitenkin hieman enemmän kunnioitusta ja oikeuden tulla juhlituksi Grammyissä”, mies summaa.

Alla Grammy-gaalassa nähty tribuutti Van Halenille.