Kitarayhtiöiden ahdinko sai Deep Purple -tähden mietteliääksi – Steve Morse pohtii sähkökitaran tulevaisuutta

2.8.2018 09:30

Gibson konkurssissa, Fender veloissa, PRS vähensi väkeä… Sähkökitarayhtiöt ovat totisen paikan edessä muuttuvien musiikkimarkkinoiden keskellä. Kun alan jättiläiset horjuvat, on siellä täällä alkanut kuulua kuiskutusta siitä, onko kitaralla tulevaisuutta ensinkään. Kitarasankarit, katoava laji?

Blabbermouth uutisoi Deep Purplen Steve Morsen antamasta videohaastattelusta, jossa veteraanimuusikko kommentoi aihetta. Morse jaksaa uskoa, että kitara pysyy pinnalla monipuolisuutensa ja ilmaisukykynsä turvin.

”Jos asiaa ajattelee visuaalisesti, niin aina kun soitat kitaraa, se näkyy sataprosenttisesti yleisölle. Mitään ei jää piiloon, toisin kuin vaikka koskettimissa, joissa yleisö näkee lähinnä soittajan pään huojuvan puolelta toiselle. Kitarassa kaikki on enemmän esillä”, Morse pohtii.

”Ja on niin monta tapaa soittaa yksi ja sama nuotti – sormitukset, vibrato, iskut, tekstuurit, kaikki vaihtelevat. Sen vuoksi kitara muistuttaa ihmisen ääntä, jokaisella soittajalla on oma persoonallisuutensa ja soundinsa.”

”Siksi uskon, ettei se koskaan katoa. Enkä usko kitaristien paljoa välittävän siitä, mikä median mukaan on juuri sillä hetkellä coolia. Niin kauan kuin joku soittaa sydämellä ja tunteella, se välittyy sormien kautta yleisölle.”

Lisää luettavaa