Kitaristi: Radioheadia ei ole tällä hetkellä olemassa

24.7.2022 17:24

Radioheadin edellinen studioalbumi ilmestyi vuonna 2016, eikä yhtye ole soittanut keikkoja sitten vuoden 2018. Laulaja Thom Yorke ja kitaristi Jonny Greenwood ovat sittemmin perustaneet The Smile -kokoonpanon, joka julkaisi vastikään debyyttilevynsä A Light For Attracting Attention. Yhtye kiertää parhaillaan ja uutta musiikkiakin on Yorken mukaan tekeillä. Tämä on saanut monet pohtimaan, mikä mahtaa olla tilanne Radioheadin suhteen.

The Line-Up -podcastin haastattelussa Radiohead-kitaristi Ed O’Brien toteaa, että ”Radioheadia ei ole tällä hetkellä olemassa”. O’Brien sanoo myös, että yhtye saattaa palata yhteen, mutta varmaa se ei ole. Mikäli näin kävisi, se ei miehen mukaan tapahtuisi ”ison tilipäivän” takia.

”Radioheadin kohdalla juttu on niin, että saatamme tehdä jotain parin vuoden päästä, tai sitten emme”, O’Brien sanoo. ”Mutta viiden ihmisen tulisi todeta toisilleen, että ’haluan tehdä tätä taas kanssasi.’ Ja tällä hetkellä, koska olemme tehneet tätä niin kauan, kurottelemme kaikki eri suuntiin ja haemme erilaisia kokemuksia. Sen pitäisi olla sallittua, ja siihen tulisi rohkaista.”

Kuuntele O’Brienin haastattelu alta.

Lisää luettavaa