Klamydia julkisti uuden vakituisen kitaristinsa – seuraavaksi yhtye esiintyy Ruotsissa

12.3.2024 10:54

Kotimaisen punkrockin ikihonka Klamydia tiedottaa kuulumisiaan. Ensinnäkin yhtye on kiinnittänyt kokoonpanoonsa uuden vakituisen jäsenen, ja toiseksi bändi aloittaa tällä viikolla kevätkiertueensa. Samalla orkesteri levittää ilkikurisen räminämusiikin ilosanomaa Suomen rajojen ulkopuolelle.

Klamydia on siis vakinaistanut kitaristi Silttu Sillanpään pestin. Sillanpää on toiminut jo muutaman vuoden ajan orkesterin keikkakokoonpanossa, mutta vastaisuudessa herran ei tarvitse olla mukana enää pelkkänä sessiomiehenä.

”Uskomattoman lahjakas soittaja ja istuu myös täydellisesti ihmisenä yhtyeeseen. Silttu on tuonut meidän bändiin paljon uutta, ja kemiat toimivat kaikin tavoin”, Vesku Jokinen kertoo tiedotteessa.

Kitaristi Jakke Helin jatkaa edelleen keikkailun suhteen sairauslomalla, mutta tiedotteen mukaan Helin on ”koko ajan vahvasti tekemässä uusia biisejä. Riffit ja ideat kulkevat koko ajan Jakken ja Siltun välillä.”

Kiertuepuolella Klamydia soittaa tulevana viikonloppuna Tukholmassa ja Göteborgissa yhdessä ruotsalaisen Perkele-yhtyeen kanssa. Perkele tekee vastavierailun Suomeen huhtikuussa, kun bändit astuvat yhdessä lavalle Tampereen Tavara-asemalla 19.4. ja Helsingin Ääniwallissa 20.4. Klamydian keikkakalenteri on muutenkin täynnä aina huhtikuun loppuun saakka, ja kesällekin on kertynyt kosolti merkintöjä. Bändin kotisivuilta löytyy esitysten tarkempi aikataulu.

”Uusi albumi julkaistaan tämän vuoden puolella, ja materiaalia on kirjoiteltu jo pidemmän aikaa. On taas mahtavaa tehdä aivan uutta musaa, edeltävä pitkäsoitto näki päivänvalon kolme vuotta sitten. Tässä keväällä mennään studioon jo tekemään ensimmäisiä äänityksiä”, Vesku Jokinen kertoo.

Lisää luettavaa