Klamydia valmistautuu uuden levyn julkaisuun – luvassa remellyksen lisäksi vakavampia sävyjä

Bengt Henriksson

Sellainen tieto kiirii sähköpostin välityksellä, että Klamydia aikoo julkaista uuden levyn vielä ennen kesää. Hiljainen pöytä -niminen tuotos on keskuudessamme 21. toukokuuta, ja varsinaisen albumin lisäksi paketissa tarjotaan bonuslevy, jolta löytyvät Vesku Jokisen Vain elämää -vedot.

Uuden albumin avaussingle Outo aika on jo julki, ja seuraava single on tulossa toukokuun alkupuolella. Vesku Jokinen kertoo tiedotteessa, että albumi on osittain äänitetty hänelle henkilökohtaisesti tärkeässä paikassa.

”Mun rakas edesmennyt paappani tapasi aina sanoa, että hän haluaa hiljaisen pöydän läheltä orkesteria. Pikkupoikana tuli istuttua lukemattomia kertoja hänen sylissään ja kuulin monenmoista tarinaa. Aina missä paappa oli paikalla, niin niissä porukoissa nauru raikasi ja juttua riitti koko raitin täydeltä. Levyn nimikkobiisi on syntynyt Kyrönjoen rannalla sijaitsevassa paapan ja mummon entisessä kotitalossa, siellä riittää paljon hienoja muistoja”, Jokinen kertoo.

Uudella levyllä lauletaan Klamydialle tuttuun tapaan nuoruusvuosien aikuisviihdeinnostuksesta ja sellaisesta, mutta mukana on myös totisempia aiheita. Sanoituksissa käsitellään esimerkiksi läheisen ystävän kuolemaa, itselleen anteeksi antamista ja oman lapsen varttumista.

Outo aika -singlen voi kuunnella alapuolelta: