Kohti kuilun reunaa – Black Magic Six tarjoaa ensimmäisen näytteen laajalla skaalalla liikkuvalta neljänneltä levyltään

Svart Records julkaisee 7. huhtikuuta garage punk/blues -duo Black Magic Sixin neljännen täyspitkän levyn Choose Death. Soundilla on puolestaan ilo esitellä ensimmäinen näytekappale Shake Shake Shake.

Uusi levy on selkeä etappi henkistä, musiikillista ja sanoituksellista pysähtyneisyyttä painottavan yhtyeen matkalla kohti kuilun reunaa. Albumin nimi kiteyttääkin bändin suhtautumisen menneeseen, nykyhetkeen sekä tulevaisuuteen.

– Olemme matkustaneet debyytin voodoo-sekoilusta vasemman käden polun kautta tienristeykseen ja sieltä suomalaisen henkirikosperinteen alhoon. Jos ja kun uudelta levyltä hakee lyyrista teemaa, niin se on lähinnä kuoleman hyväksyminen tavalla tai toisella. Köyden pätkä, vanheneminen, viina, yksinäisyys ja vitutus. Niihin kaikkiin kuolee ennemmin tai myöhemmin, yhtye kommentoi.

Choose Deathin kerrotaan liikkuvan edeltäjiinsä verrattuna yhä laajemmalla musiikillisella ja soundillisella skaalalla, mutta yhtyeen selkäranka pysyy yhä samana. Perustana on edelleen kahden miehen arkaainen juntta, mutta esimerkiksi vierailijoille on annettu tilaa ja vapauksia. Myös perkussiivista kolinaa on aiempaa enemmän.

Black Magic Six aloittaa maaliskuun lopussa kiertueen Turusta ja soittaa keväällä kourallisen keikkoja niin Suomessa kuin myös Saksassa, Unkarissa, Tanskassa ja Sveitsissä. Myös Brasilia ja Argentiina kutsuvat kaksikkoa.

Kevään sovitut keikat:
31.03. Turku, Dynamo
01.04. Jyväskylä, Musta Kynnys
07.04. Helsinki, Lepakkomies
08.04. Kuopio, Pannuhuone
13.04. Saksa, Kamenz
14.04. Saksa, Ludwigsfelde
15.04. Saksa, Quedlinburg
16.04. Saksa, Berlin
28.04. Unkari, Budapest
29.04. Unkari, Szolnok
30.04. Unkari, Debrecen
11.05. Tanska, Copenhagen
12.05. Sveitsi, Bremgarten
13.05. Saksa, Karlsruhe
03.06. Tampere, Klubi