Kokoonpanomuutosten runtelema black metal -legenda Immortal kertoo tulevaisuudensuunnitelmistaan

Suuri ja mahtava Immortal joutui vuonna 2015 totisen paikan eteen, kun kitaristi-laulaja Abbath ilmoitti lähtevänsä bändistä. Ero ei ollut mikään superyllätys, olihan yhtyeen edellisestä julkaisusta ehtinyt kulua jo kuusi vuotta, mutta se jätti bändin tulevaisuuden epävarmaksi. Abbath on jo ehtinyt julkaista nimikkoprojektinsa kanssa uuden levynkin, mutta Immortaliin jääneet Demonaz ja Horgh ovat tyytyneet vakuuttelemaan, että uutta musiikkia tulee kyllä ennen pitkää.

Nyt kaksikko antoi itsestään elonmerkkejä Facebookissa. Päivityksessään muusikot kertovat alkavansa äänittää seuraavaa levyään tammikuussa. Albumin tuottaa herrojen luottomies Peter Tägtgren, joka on ollut vastuussa kaikkien Immortal-levyjen tuotannosta aina At the Heart of Winteristä (1999) alkaen.

Levylle tulee kahdeksan kappaletta, ja biisilistalla ovat sellaiset ohjelmanumerot kuin Northern Chaos Gods, Into Battle Ride, Gates to Blashyrkh, Blacker of Worlds, Where Mountains Rise, Grim and Dark, Called to Ice ja Ravendark.

Kuinka pitkälle kiertueelle yhtye mahtaa lähteä, ja voisiko bändi näkyä Suomessakin ensi kesän festareilla? Tätä jäämme jännäämään. Fuck the sun, vaikka Abbath ei olekaan enää sitä sanomassa!