”Konsertti kesti 3 tuntia ja sen aikana soitettiin 10 paikassa” – Uutta albumia viimeistelevä Steve’n’Seagulls listaa ikimuistoiset keikat

Muun muassa bluegrassia, kansanmusiikkia ja heavy metalia ansiokkaasti sekoittava Steve’n’Seagulls on saanut neljännen studioalbuminsa työstämisen loppusuoralle. Tuottaja Timo Kämäräisen johdolla valmisteltu pitkäsoitto ilmestyy ensi syksynä, ja yhtye suuntaa sen jälkeen tuttuun tapaan tien päälle.

Lion Tamer -rundin Euroopan-osuus alkaa Ranskan Rouenista lokakuun puolivälissä ja päättyy Saksan Kieliin 10. joulukuuta. Vuoden 2021 alkupuolella Steve’n’Seagulls kiertää Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Albumi- ja kiertueuutisen kunniaksi Soundi kysyi Steve’n’Seagullsin Tomi ”Remmel” Tajakalta muistoja menneiden vuosien kiertueiden varsilta, ja mies nostikin esiin muutamia erikoisella tavalla mieleen jääneitä keikkoja.

Sweden Rock Festival 2015 (YouTube-materiaalia täällä).

– Tämä meidän eka isompi festarikeikka oli osa viikon mittaista Ruotsin-minikiertuetta. Pohjat mahtavalle festarivedolle oli aika erikoiset, kun meidän keikka-autoon murtauduttiin Göteborgin lähellä ja kaikki henkilökohtaiset kamat lähtivät rosvojen matkaan. Henkilökohtaisesti painelin tyylikkäänä rokkifestareille verkkareissa, kun muuta eivät varkaat olleet jättäneet. No, shortsikaupan kautta lopulta mentiin, ja keikkakuteet olivat taas hallussa. Niin, onneksi meidän soittimet olivat pakun takaosassa tallessa, eivätkä vorot saaneet niitä mukaan.

– Itse keikka oli kolmoslavan ja samalla koko festareiden ensimmäinen. Mietittiin, että jos jonkin verran saadaan porukkaa lavan eteen, niin hyvä. Just ennen lavalle nousua eräs järjestäjistä sanoi, että siellä on sitten aika hyvä määrä populaa. Astuttiin lavalle ja alue oli ihan täynnä väkeä. Siinä meinasi tulla ihan suoraan sanottuna paska housuun. Keikka meni tosi hyvin ja vastaanotto oli suorastaan mahtava. Keikka jäi mieleen loppuiäksi ja onnistumisen tuoma adrenaliini purkautui sitten aika hyvillä juhlilla. Seuraavana aamuna oli esimerkiksi vaikeuksia löytää hotellihuoneesta respaan…

San Diego 2015 (Youtube-materiaalia täällä).

– Nuorena poikana Iisalmen treeniksellä tuli haaveiltua, että jospa sitä joskus pääsisi keikalle Jenkkeihin. Se tuntui täysin utopistiselta ajatukselta. Olikin sitten aika epätodellista astua lavalle ensimmäisen Yhdysvaltain-kiertueen alkajaisiksi San Diegossa ja soittaa keikka muutaman sadan hengen loppuunmyydyssä salissa.

– Tehtiin suurin osa kiertueesta yhdessä nashvilleläisen Great Peacock -yhtyeen kanssa ja meistä tuli hyviä kavereita. Myöhemmin on tehty parilla muullakin kiertueella yhteistyötä. Kaikkiaan meillä on ollut seitsemän jai kahdeksan USA:n-rundia, ja esimerkiksi se on tullut selväksi, että paikalliset muusikot ovat aivan hulluja kiertämään ja paiskimaan hommia.

Summer Breeze Festival 2015

– Leppoisasti nimetyt metallikinkerit eteläisessä Saksassa. Soitettiin ekana päivänä teltassa muistaakseni toiseksi viimeisenä heti Cradle Of Filthin Danin kipparoiman Devilment-yhtyeen jälkeen. Paikalle oli saapunut myös Nightwishin logistiikkaporukasta Peki Nisula, hieno mies rekkoineen. Peki otti minusta ja Filthistä yhteiskuvan, jota en ole muuten tainnut koskaan saada itselleni. Minulla oli hihaton paita ja todella tyylikkäät Beckenbauer-mallin kohtalokkaan lyhyet shortsit. Dani Filthillä oli monimutkainen mustan ja glitterin värittämä asukokonaisuus. Siinä kulttuurit kohtasivat.

– Itse keikka oli ihan uskomaton kokemus. Suuri teltta oli täynnä ja jo varsin onnellisessa tilassa olleet festari-ihmiset pyörittivät pittejä, yleisösurffasivat ja tekivät muutenkin kaikkea mahtavaa. Järkyttävän kuuma siellä myös oli!

Perth Festival / Highway To Hell 2020 (Facebook-video täällä).

– Bon Scottin kunniaksi järjestetty Highway To Hell -tapahtuma oli osa Perth-festivaalia, joka on kuukauden kestävä kaupunkifestivaalin kaltainen Australian Perthissä. Highway To Hell tarkoitti sitä, että kymmenen bändiä soittivat liikkuvilla lavoilla, jotka kulkivat kaupungin pääkatua pitkin. Erikoiskeikka kesti noin kolme tuntia ja sen aikana soitettiin reilussa kymmenessä paikassa. Väkeä oli arvioiden mukaan 100000-150000. Ihan älytön tapahtuma, mutta vain hyvällä tavalla. Tämä oli myös meidän ensimmäinen Australian-keikka, ja jatkoa on luvassa 2021.

Trans Musicales de Rennes 2015 (Youtube-materiaalia täällä).

– Tämä Rennesin-keikka oli meidän ensimmäinen Ranskassa. Esiintyminen avasi ovet sille suunnalle, ja ollaankin kierretty Ranskassa tämän jälkeen paljon. Les Rencontres Trans Musicalesissa soitettiin vanhassa lentokonehallissa, joka oli ihan ääriään myöten täynnä. Yleisöllä oli ihan hirveet kinkerit käynnissä koko ajan, ja me vedettiin todella energinen keikka.

– Pohjustukseksi tälle tärkeälle keikalle lentoyhtiö hävitti osan kamoistamme, ja muun muassa miksaustiski tuli paikalle ehkä tunnin verran ennen starttia. Taas kerran esiintymisen jälkeen fiilis oli katossa ja takahuoneessa oli erittäin hyvä tarjoilut. Muistaakseni.