Koronatoimien kiristyessä yksi yhtye uhmaa kaikkia kokoontumiskieltoja ja -suosituksia – ”Me ei olla mikään vitun Green Day”

Lukemattomien artistien ilmoitettua viime päivien aikana kiertueidensa ja keikkojensa peruutuksista/siirroista koronaviruksen ravistellessa maailmaa, pitkän linjan skotlantilainen punk-kvartetti The Exploited aikoo jatkaa 40-vuotisjuhlakiertuettaan täysin alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Tämä huolimatta valtioiden asettamista kokoontumiskielloista ja -suosituksista.

”Vitut koronaviruksesta! Minulla on ollut viisi sydänkohtausta, neljän suonen ohitusleikkaus ja minulle on asennettu sydämentahdistin”, orkesterin keulakuva Wattie Buchan julistaa. ”Peruuttaisimmeko keikkoja viruksen takia? Me ei olla mikään vitun Green Day — me olemme aito asia. Ei ole mitään vaaraa, että peruuttaisimme tulevia keikkojamme. Punk ei ole kuollut!”

Juuri kiertueensa startannut yhtye kiertää Uutta-Seelantia ja Australiaa maaliskuun loppuun saakka. Toukokuussa yhtye saapuu Eurooppaan.

Helmikuiset keikkansa Espanjassa yhtye joutui peruuttamaan Buchanin terveysongelmien takia. Miehen kerrottiin käyneen tuolloin ”pienehkössä operaatiossa”. Herran terveys on reistaillut jo useampaan eri otteeseen. Vuonna 2014 mies sai sydänkohtauksen lavalla, ja vuonna 2017 hän joutui sairaalahoitoon ”hyvin vakaviksi” kutsuttujen sydänvaivojen takia. Yhtye kertoi tuolloin Buchanin ”miltei kuolleen” vaivojensa johdosta.