Koronaviruksen pakottamana omaan kuplaansa sulkeutunut Keith Richards povaa rankkaa talvea – ”Tämä juttu on tappava”

6.11.2020 21:33

The Rolling Stones -kepittäjä Keith Richards kertoo olevansa koronaviruksen suhteen samassa veneessä kaikkien muiden kanssa.

”Se on vaikuttanut minuun pitkälti samoin kuin kaikkiin muihinkin, sillä olemme kaikki samassa sopassa ja olen poteroitunut käytännössä perheeni ja muutaman ystäväni kanssa, ikään kuin omaan kuplaamme, aivan kuten kaikki muutkin”, Richards sanoo Classic Rockin haastattelussa. ”Odottelemme, milloin pääsemme tästä vitsauksesta. Ja ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että luvassa on rankka talvi.”

Richards promotoi parhaillaan tulevaa Live At The Hollywood Palladium -box set -pakettia, joka nauhoitettiin Los Angelesissa X-Pensive Winos -yhtyeen keikalla joulukuun 15. 1988.

Esiintymislavoille Richards ei kuitenkaan odota nousevansa vielä pitkään aikaan.

”Tällä hetkellä en näe minkäänlaista b-suunnitelmaa”, mies toteaa. ”Tällä hetkellä kyse on vai siitä, että ’Odotellaan tämän menevän ohi mahdollisimman nopeasti.” Se on rankkaa, sillä tämä juttu pitää meidät erossa toisistamme ja ja ennen kaikkea haluaisimme olla yhdessä. Mikä on paras horisontissa siintävä käänne? Rokote? Siihen menee vielä aikaa. Meidän kaikkien täytyy niellä katkeraa kalkkia, kaivautua poteroihin, tehdä kuten sanotaan, pestä käsiämme, pitää maskeja ja yrittää parhaamme. Kaikkien täytyy yrittää pysytellä turvassa. Tämä juttu on tappava.”

Mies kuitenkin kaipaa sorvin ääreen palaamista. Uuden Rolling Stones -levyn työstö jäi pahasti kesken pandemian iskiessä.

”Meillä oli neljä tai viisi biisiä kasassa ennen pandemian iskemistä ja Ghost Town oli yksi niistä”, Richards kertoo. ”Se kirjoitettiin ja nauhoitettiin kuitenkin ennen kuin meillä oli hajuakaan covid-19:sta, se oli yksi näistä Mickin mystisistä ennustuksista. Soitin hänelle ja sanoin, ’Mick, tämän biisin aika on nyt’, ja niinpä julkaisimme sen, mutta noin muuten? En tiedä. Emme saa mitään valmiiksi ennen kuin pääsemme kokoontumaan jälleen yhteen, ja tämä pandemia saattaa muuttaa sitä, miltä haluamme kuulostaa tai mistä haluamme tehdä biisejä, sillä se tulee vaikuttamaan kaikkeen.”

”En ole oikea henkilö tekemään ennustuksia, mutta toivon vain, että pääsemme kaikki jälleen olemaan yhdessä niin pian kuin mahdollista ja tilanne palautuu mahdollisimman normaaliksi”, Richards päättää.

Lisää luettavaa