Koronavirus vaati jälleen uhrin: I Love Rock’n’Roll -hitin alkuperäinen esittäjä Alan Merrill on kuollut

30.3.2020 09:24

New Yorkissa riehuva koronavirusepidemia muuttuu alati pahemmaksi, ja huonoja uutisia kuuluu kaupungista joka päivä. Nyt Billboard kertoo, että muusikko Alan Merrill, joka tunnetaan I Love Rock’n’Roll -hitin alkuperäisenä laulajana, on kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin. Hän oli 69-vuotias.

New Yorkin Bronxissa syntynyt Merrill toimi brittiläis-amerikkalaisen The Arrows -yhtyeen laulajana ja basistina. Hän kirjoitti I Love Rock’n’Rollin yhdessä kitaristi Jake Hookerin kanssa, ja Arrowsin versio kappaleesta julkaistiin vuonna 1975. Biisi ei tuolloin saanut vielä kummoista menestystä, mutta kun Joan Jett julkaisi aiheesta oman versionsa The Blackheartsin kera vuonna 1982, kappale nousi Billboardin ykkössijalle.

Merrillin kuolemasta kertoi laulajan tytär Laura Facebookissa. ”Koronavirus vei isäni tänä aamuna”, hän kirjoitti eilen 29. maaliskuuta.

”Sain kaksi minuuttia aikaa sanoa jäähyväiset, ennen kuin minut ohjattin ulos. Hän vaikutti rauhalliselta, ja kun lähdin, oli vielä vähän toivoa siitä, ettei hänestä tulisi merkintää CNN:n tai Foxin uutisin. Kävelin 50 korttelin matkan kotiin toivoa sydämessäni. Tuntemani kaupunki oli tyhjä. Tuntui kuin olisin ollut ainoa ihminen siellä, ja kenties tavallaan olin. Kun saavuin asuntoni ovelle, sain kuulla, että hän oli poissa.”

Lisää luettavaa