Korpiklaani poikkeaa hilpeiden juomarallien linjasta uudella singlellään – Emotionaalinen Harmaja syntyi sormiharjoituksesta

https://www.youtube.com/watch?v=AoTkmBB4yow

Komean ja tunnelmallisen videon on ohjannut Ville Lipiäinen.

Folk metal -ryhmä Korpiklaani julkaisee uuden Kulkija-pitkäsoittonsa 7. syyskuuta. Aiemmin singlenä julkaistu Kotikonnut saa nyt seuraa Harmaja-kappaleesta, jonka hienon videon on ohjannut Ville Lipiäinen.

Harmaja on siinä mielessä aika erikoinen Korpiklaani-kappale, että se on hidastempoinen ja emotionaalisesti vahva. Kappale kertoo kaipauksesta, ja sain ladattua lauluottoon hyvän tunnelatauksen. Teimme levyn käyttäen ensimmäisiä ottoja mahdollisimman paljon. Studiossa ei hierottu, jos ei siihen todellista tarvetta ollut. Pidimme tärkeänä, että mennään tunnepuoli edellä vaikka sitten jopa välillä teknisen puolen kustannuksella”, laulaja Jonne kertoo.

”Minusta tuntui erikoiselta, joskin positiivisessa mielessä, että levy-yhtiömme Nuclear Blast halusi, että Harmajasta julkaistaan single ja video. Yleensä he ovat halunneet meidän tekevän uusia ripeitä ja hauskoja juomalauluja. Tosin on uudella levyllä myös sitä sarkaa, koska nyt sinne mahtuu koko tunneskaala.”

Jonne kertoo biisin saaneen alkunsa sormiharjoituksesta, jolla hän alkoi ottaa pitkästä aikaa haltuun viiden sormen näppäilytekniikkaa juuri ostamallaan nylonkielisellä kitarallaan. Sormiharjoitus alkoikin kuulostaa enemmän ja enemmän ”musiikilta” ja pian Jonnen mielessä alkoi kehittyä melodia siihen päälle. Jonne lähetti kappalerungon sanoituksista valtaosan kirjoittavalle Tuomas Keskimäelle, joka lähetti valmiin tekstin takaisin jo samana iltana. Tunne biisistä oli Jonnen mukaan heti hyvä ja vahva.

”Kappaleesta kuvattiin video Lohjan Meripelastuskeskuksen sisävesiallashallissa. Vesi oli kylmää, joten saunaan piti mennä usein, ja päivän edetessä kylmyys vain meni syvemmälle luihin ja ytimiin. Oli vaikeaa yrittää muistaa sanoja, yrittää pysyä pinnalla ja laulaa leuan värisemättä siellä, mutta mitäpä sitä ei taiteen vuoksi…” Jonne toteaa.

”Lipiäinen osasi luoda juuri oikeanlaisen atmosfäärin tunneviisaana miehenä. Kuvat vaihtuu rauhallisessa tempossa ja videossa ei hötkyillä mihinkään, vaan tarina pysyy merenpinnan tuntumassa läpi videon vaikka lopussa roiskuukin.”