”Toivon, että mahdollisimman moni löytäisi tästä oman kesähittinsä” – Ensisingle Korpiklaanin tulevalta levyltä julki

https://www.youtube.com/watch?v=tzsUWvKsgqQ

Kulkija julkaistaan 7. syyskuuta.

Kotimainen folk metal -ylpeys Korpiklaani julkaisee 7. syyskuuta uuden Kulkija-albumin. Levy on tehty muun muassa Mokoman luottotuottajana tunnetun Janne Saksan ohjaksissa Hollolan Petrax-studiolla ja se käsittää 14 uutta rallia – tulossa on siis Korpiklaanin levytysuran toistaiseksi pisin tuotos. Hanuristi Sami Perttula sanoo levyn olleen jo lähtökohdiltaan huomattavasti edellistä Noita-levyä kypsempi.

”Studiossa pystyimme keskittymään paremmin omien instrumenttiosuuksien hiomiseen sillä kappaleet ja niiden rakenteet olivat jo valmiiksi vahvoja ja hyvin mietittyjä. Itse soittoa ja laulua on jälkieditoitu todella vähän ja tämä luo musiikkiin tilaa ja hengittävyyttä, jolloin akustisilla instrumenteillakin paljon tulkinnan vapautta. Lopputulosta voisikin kutsua teemalevyksi jossa kulkuriteema, vapauden kaipuu ja elämänjano yhdistyvät”, Perttula kertoo.

Ensimmäisenä singlemaistiaisena pitkäsoitolta on julkaistu kappale Kotikonnut, jota laulaja Jonne Järvelä kutsuu aurinkoisen leppoisaksi biisiksi.

”Julkaisuajankohta nyt kesäkuussa on täydellinen. Kappaleesta huokuu Suomen kaunis luonto ja kesämaisema sekä jonkinlainen ’mökkiätmösfääri’. Toivon todella, että mahdollisimman moni löytäisi tästä oman kesähittinsä”, Järvelä lisää.