Kotimainen metallilegenda tekee vähintäänkin yllättävän paluun

https://www.youtube.com/watch?v=C2kjrYZOrbc

Helsinkiläinen death metal -yhtye Abhorrence, jonka ensimmäinen aktiivikausi käsitti vuodet 1989-1990, julkaisee Megalohydrothassalophobic -ep:n ensi syksynä.

Muun muassa Amorphisin eräänlaisena esiasteena toiminut Abhorrence kasasi yllättäen rivinsä joitakin vuosia sitten, jolloin yhtye esiintyi Tuska-festivaalilla kesällä 2013. Hieman aikaisemmin Svart Records oli julkaissut myös Completely Vulgar -kokoelman. Tuskan-keikka ilmestyi myös Totally Vulgar – Live at Tuska 2013 -livelevynä.

Maailmanlaajuisessa underground-skenessä aikoinaan runsaasti huomiota herättänyt Abhorrence on soittanut Tuskan lisäksi myös joitakin muitakin keikkoja viime vuosina, mutta jäsenistön kiireiden (mm. Amorphis, Paradise Lost) takia aktiviteetit ovat joka tapauksessa jääneet varsin vähäisiksi. Se on harmi, sillä Soundi oli paikalla esimerkiksi Helsingin Bar Loosessa Abhorrencen esiintyessä, ja yhtyeen vetohan oli aivan loistava.

Kaiken tämän jälkeen uutinen täysin uudesta ep-levytyksestä tulee erittäin iloisena yllätyksenä.

– Uusien biisien tekeminen vaati pitkän prosessin. Piti löytää se sama vanha Abhorrencen henki, joka on tässä hommassa kaikkein tärkeintä. Nyt mielen syövereissä kummitelleet riffit kaivetaan käyttöön, keksitään kourallinen uusia ja runnotaan ne treenikämpällä nippuun. Basisti Jussi Ahlroth puolestaan sukeltaa konsepti-ep:n lyriikoissa syvälle Cthulhu-filosofiaan, kertoo solisti Jukka Kolehmainen.

Ahborrence esiintyy lähiaikoina seuraavasti:

10.02. Lahti, Torvi
24.03. Helsinki, Kuudes linja