Kotiteollisuus: Maailmanloppu tulossa

20.5.2013 01:55

Kotiteollisuuden heinäkuussa ilmestyvä yhdestoista albumi on saanut otsikon.

– Olemme pyöritelleet mielessä sanaa Maailmanloppu – laita nyt sinne, että se tulee nimeksi niin sittenhän se tulee. Mutta tietenkin pidämme itsellämme veto-oikeuden muuttaa otsikkoa jos pakottavaa tarvetta ilmenee, laulajakitaristi Jouni Hynynen sanoo.

Soundin ennakkokuuntelema Maailmanloppu-kappale on tunnelmaltaan varsin kohottava, oikeastaan jopa hyväntuulinen.

– Olisinkohan vähän lainannut sinne erään Madonnan kappaleen melodiaa? Biisin kertoja puolestaan tarkkailee maailmaa ulkopuolisena tyyliin ”vasta hetken oot elänyt, nyt jo putoo hampaat suusta / leuka rinnassa kuljet nyt, vaikka äsken kävit kuussa”. Vaikka onhan tässä omassa elämässäkin ollut kaikenlaisia loppuja: avioeroa ja muuta, Hynynen muistuttaa.

Murskaavalla ”Slayer-riffillä” käynnistyvässä Musta kuu -kappaleessa taas lauletaan muun muassa pierusta. Laulajakitaristi huomauttaa miettineensä asiaa perin pohjin, mutta päätyneensä ”laitetaan mukaan” -vastaukseen erään toisen yhtyeen vaikutuksesta.

– Asia liittyy CMX:n tuoreimman albumin Nrsisti-kappaleeseen, jossa lauletaan tuunaamisesta. Nyt siis mennään sillä olettamuksella, että jos CMX tuunaa niin Kotiteollisuus voi aivan hyvin sitten piereskellä.

Kotiteollisuudella on vielä eräs iso päätös edessään. Julkaistako puhdasverinen, kymmenen biisin rocklevy, vai maustaako kokonaisuutta Kultainen vasikka -proge-eepoksella.

– Vastausta ei tiedä vielä kukaan. Palataan asiaan syssymmällä!

Mutta sen verran Hynynen tietää, että hän tietää olevansa erittäin ylpeä uudesta Kotiteollisuus-albumista.

– Ainahan tulevista levyistä on hieno fiilis, mutta tällä kerralla tuntemus on sellainen erityisen odottava… Minulle tulee albumista jollakin tavalla mieleen Helvetistä itään ja muutenkin sen aikakauden hyvät tunnelmat!

Lisää luettavaa