Kotiteollisuus pudotti uutispommin: hän nuolee tarvittaessa saappaamme

26.3.2014 14:15

…Sillä onhan niin, että kun vuodesta 1997 triomuodossa toiminut ryhmä lisääntyy niin sitä voi kutsua uutispommiksi.

Kotiteollisuuden livekitaristina ja taustalaulajana jo pitkään toiminut Miitri Aaltonen on nimittäin liitetty mukaan lappeenrantalaisyhtyeen viralliseen kokoonpanoon.

– Periaatteessa mikään ei muutu. Aaltosen tehtävät pysyvät samana, eli mies soittaa kitaraa, laulaa taustoja ja nuolee tarvittaessa saappaamme, sanoo Janne Hongisto.

– Suomeksi sanottuna miehestä otetaan minimipalkalla maksimaalinen hyöty. Bändi on nyt trio, jossa on neljä jäsentä. Matematiikka ei ole koskaan ollut vahvin aineemme, toisin kuin esimerkiksi kossu. Aaltosen tyyli tehdä hommia sykkeellä ja rakkaudella on tehnyt meihin vaikutuksen. Mies sopii ryhmään täydellisesti, Jouni Hynynen kertoo ja jatkaa:

– Mie menetin viime vuonna uskoni rokkiin… Ja siihen, että tässä maassa kukaan olisi kiinnostunut enää mistään muusta kuin tosi-tv -ohjelmista ja kaiken maailman hyppyritukka-artisteista. Nyt olen kuitenkin saanut uutta intoa ja Aaltosen mukaan tulo vain vahvistaa tätä. Aaltoselle annetaan myös täysi vastuu tästä edes osallistua meidän muiden kanssa biisien tekoon.

Kotiteollisuus alkaa kasata ja treenata uutta materiaalia seuraavaa pitkäsoittoa varten kevään aikana ja yhtye suuntaa studioon syksyllä. Silloin ilmestyy myös kokoelmalevy, joka tulee olemaan jatkoa Murheen mailla -paketille (2007).

– Mukana on uutta, vanhaa, harvinaisuuksia sekä myös dvd-materiaalia, sanoo Hynynen.

Lisää luettavaa