Kovia kokenut death metal -orkesteri joutuu turvautumaan paitamyyntiin rahoittaakseen oikeustaistelunsa entistä levy-yhtiötään vastaan

27.6.2016 20:37

Pitkän linjan puolalainen death metal -orkesteri Decapitated on haastamassa entistä levy-yhtiötään oikeuteen maksamattomien rojaltien vuoksi. Maineikas Earache Records kiinnitti bändin listoilleen vuonna 1999 ja poppoo julkaisi neljä ensimmäistä albumiaan menestyksekkäästi lafkan alaisuudessa. Lopulta leirien tiet erosivat kymmenisen vuotta sitten, mutta bändin mukaan yhtiö ei ole sittemmin tilittänyt penniäkään heille kuuluvista rahoista.

Tästä syystä Decapitated on päättänyt viedä asian oikeuden käsiteltäväksi. Kulujen kattamiseksi yhtye myykin nyt rajoitetuksi eräksi mainostamiaan paitoja ja toivoo faniensa tukevan bändin taistelua ostamalla kyseisiä tuotteita sankoin joukoin.

Samaan aikaan Earachen johtoportaaseen kuuluva Dan Tobin on kuitannut kiistan TeamRockille ”roskana” ja selventänyt yhtiön näkökulmaa asiaan seuraavasti:

– Asia puitiin jo viime marraskuussa englantilaisessa tuomioistuimessa ja päätös oli Earachelle myönteinen, joten jutulle ei ole edes perusteita. Oikeus vieläpä määräsi Earachelle maksettavaksi tuntuvat korvaukset, joita emme ole vielä saaneet. He (Decapitated) tietenkin ajattelevat kokeneensa vääryyttä asiassa, jonka he itse laittoivat vireille. Se, että yhtyeen edustajat eivät edes vaivaantuneet paikalle aloittamansa jutun käsittelyyn, kertoo tästä kaiken oleellisen. He selvästikin tiesivät jo tuolloin, kuten tietävät nytkin, että tämä on täyttä roskaa.

Yhtyeen aikeisiin nostaa juttu uudelleen vireille Tobin otti puolestaan kantaa toteamalla, ettei Earachelle ole toimitettu asian tiimoilta vielä minkäänlaisia papereita.

Decapitatedin uralle on mahtunut melkoisia vastoinkäymisiä, joista pahin tapahtui vuoden 2007 lopulla Itä-Euroopassa. Yhtye joutui tuolloin pahaan auto-onnettomuuteen, jonka seurauksena perustajajäseniin lukeutunut rumpali Witold Kiełtyka sai surmansa ja vokalisti Adrian Kowanek vaipui koomaan. Tätä nykyä Kowanek on edelleen riippuvainen hoitohenkilökunnasta ja muiden huolenpidosta.

Voit katsoa orkesterin kitaristi Wacław ”Vogg” Kiełtykan vetoomuksen faneille tästä:

Lisää luettavaa