Kuin citykettu rappukäytävässä – Punkbändi Sick Thoughts kiertää Suomea

Baltimorelaispunkkarin kiertuebändi koostuu suomalaisista kollegoista.

Erityissuhteen Suomeen luonut punk-yhtye Sick Thoughts saapuu maahan neljä keikkaa kattavalle kiertueelle loppuviikosta. Suomen-keikoillaan täkäläisillä punkkareilla vahvistetettu yhtye soittaa myös Sick Of You Festillä, jota juhlitaan Helsingin Äänivallissa 19.9.

Punkin kaanonissa helpoiten veemäisyydellään musiikillisesti erottuva Sick Thoughts nousee aikalaistensa kärkeen lähes puhtaasti johtohahmonsa Drew Owenin tahdonvoimalla. Terapiaistunnon innoittamana musiikinteon aloittanut Drew on nyt 18-vuotias. Reilussa kolmessa vuodessa hän on julkaissut kaksi albumia ja kolmetoista seitsemäntuumaista. Kaksi ep-levyistä on julkaistu Suomessa Fuck CD’S ja Blast Of Silence -pientoimijoiden kautta. Levyilleen Drew on tehnyt kaiken itse nauhoittamisesta alkaen.

Kiertueella on luvassa vihaista, purevaa ja vähän nasaalia esiintymistä – kuin citykettua rappukäytävän lasioven läpi pyrkimässä. Koska Sick Thoughts on alusta alkaen ollut elävä organismi, ei Suomeen lennä kuin yhtyeen päävastaava Drew, joten suomipunkin ystävälle kiertue on omalla tavallaan mielenkiintoa herättävä The Achtungs -yhtyeen Joni Ekmanin kitaroidessa ja Teemu Ojalan bassotellessa Drewn taustalla. Rumpalina toimii Suomen virallinen lainarumpali Niila (God Given Ass), jolla on vastaavaa yhden miehen amerikkalaisyhtyekokemusta M.O.T.O.:n kahdelta Suomen kiertueelta.

Drew Owenin aatoksia enemmän avaa Kuuma linja -pienlehti uusimmassa numerossaan. Lehden haastattelussa Drew nostaa suomalaiseksi suosikikseen hardcore-levytyksen vuodelta 1982: Bastardsin Maailma palaa ja kuolee -seitsemäntuumaisen.

18.9 KOUVOLA. Downtown (w/The Achtungs, Black Monk)
19.9 HELSINKI. ”Sick Of You Fest” Ääniwalli (w/The Heartburns, The Achtungs, The Toxics, Räjäyttäjät, Seksihullut, J.Nissinen ja Isotissinen, Charm Bags, Generals & Kovaa Rasvaa)
24.9 TURKU. Dynamo (w/The Achtungs, Lost Chords)
25.9 TAMPERE. Doris (w/The Achtungs, Nyrkkitappelu)

Teksti: Juho Hänninen 

Editoitu 15.9. Poistettu Teemu Bergman, joka ei soitakaan Sick Thoughtsin kiertuebändissä.