”Kuin kivekseni eivät olisi vielä laskeutuneet” – Dave Grohl sai kuultavakseen ensimmäisen koskaan kirjoittamansa ja äänittämänsä biisin

30.1.2017 22:14

HBO:n vuoden 2014 Sonic Highways -dokumenttisarjasta on julkaistu varsin mielenkiintoinen, ilmeisesti alunperin leikkaamon lattialle päätynyt pätkä, kuten Consequence of Sound tietää raportoida. Videolla Foo Fighters -nokkamies Dave Grohl kuuntelee Laundry Room -studiolla tuottaja Barrett Jonesin kanssa vuoden 1990 versiota säveltämästään Gods Look Down -kappaleesta. Kyseessä on sikälikin merkittävä biisi, että se oli väitetysti kautta aikain ensimmäinen Grohlin itsensä kirjoittama ja äänittämä kappale. Ralli julkaistiin lopulta tulevan Nirvana-kannuttajan tuolloisen, Scream-nimeä kantaneen yhtyeen viimeiseksi jääneellä Fumble-albumilla.

Laundry Room selventää kappaleen taustoja lataamansa videon kommenttikentässä seuraavasti: ”Tämä ei ole sama kuin Scream-versio. Hän [Grohl] soitti kyllä silloin Screamissa, mutta tämä oli ensimmäinen kappale jonka hän äänitti itsekseen, kaikista instrumenteista vastaten.”

”Kuulostan ihan tytöltä”, on puolestaan Grohlin oma, hieman hämmentyneen oloinen kommentti reilun parinkymmenen vuoden takaisen äänensä kuulemiseen. ”Kuin kivekseni eivät olisi vielä laskeutuneet.”

Voit katsoa pätkän alta.

Lisää luettavaa