Kuka oikeastaan perusti Slipknotin? Shawn Crahan nimeää kolme todellista alkuperäisjäsentä

15.2.2024 17:52

Slipknotin perkussionisti Shwan ”Clown” Crahan vieraili hiljattain The Break Down with Nath & Johnny -podcastin haastateltavana. Keskustelun puheenaiheeksi nousivat muun muassa Slipknotin kokoonpanomuutokset: orkesterin 1990-luvun miehistöstä Chris Fehn ja Craig Jones ovat saaneet viime vuosina lähtöpassit, ja viime marraskuussa kuultiin pitkäaikaisen jäsenen Jay Weinbergin joutuneen ulos bändistä.

Tästä päästiin siihen kysymykseen, että ketkä ovat oikeastaan orkesterin alkuperäisjäseniä? Kuka tai ketkä perustivat koko yhtyeen? Crahanin mukaan aivan aluksi mukana oli kolme muusikkoa: hän itse, basisti Paul Gray ja bändin ensimmäinen solisti Andy Rauw alias Anders Colsefni.

”On paljon väärinkäsityksiä sen suhteen, kuka perusti bändin. Totuus on, että siinä olivat alkuperäinen laulaja Andy Rouw, minä ja Paul”, Crahan sanoo.

”Andy jäi pois tosi varhaisessa vaiheessa, joten kun solmimme levydiilin, mukana olivat vain Paul ja minä. Lehdistö ja perheet ja kaikki höpöttävät omiaan, kaikki haluavat pitää kiinni omasta näkökannastaan egoilun vuoksi. Mutta kerron nyt, että ystäväni Paul Gray oli läsnä häissäni kolme vuotta ennen kuin minä, hän ja Andy perustimme bändin. Ja siinä se.”

Paul Gray kuoli morfiinin ja fentanyylin yliannostukseen vuonna 2010, joten Crahan on nykyään Slipknotin ainoa alkuperäisjäsen. Siinä siis lienee orkesterin sydän ja sielu, jos joku asiaa miettii.

Lisää luettavaa