Kuka omistaa ikonisen nimen ja kuka on yhtyeen palkkalistoilla? – Sharon Osbourne valottaa Black Sabbathin omistuskuvioita

Sharon Osbourne vieraili hiljattain videon välityksellä tv-persoona Steve-O:n luotsaamassa Wild Ride -podcastissa. Jutustelun tuoksinassa aiheeksi nousi Black Sabbath ja sen omistuskuviot.

”Voisin veikata, että koska olet nokkela bisnesäly Ozzy-imperiumin takana…”, Steve-O aloittaa. ”Aina kun Black Sabbath ja Ozzy palaavat yhteen, se tulee tapahtumaan teidän ehdoillanne ja käytännössä kaikki muut Black Sabbathissa tulevat olemaan palkollisia. Pitääkö paikkansa?”

Kuten kaikki epäilemättä tietävät, yhtyeen klassinen kokoonpano muodostui Ozzyn lisäksi kitaristi Tony Iommista, basisti Geezer Butlerista ja rumpali Bill Wardista. Orkesterin nimen suhteen kvartetti supistuu kuitenkin duoksi.

”Se on suunnilleen noin”, Sharon vastaa. ”Mutta Ozzy ja Tony omistavat nimen. Geezer ja Bill eivät. Se on Ozzy ja Tony… he ovat partnereita Black Sabbathissa. Olet siis tavallaan oikeassa: Ozzy ja Tony ovat tasavertaisia. Ja, tuohon aikaan muut kaverit — heille maksettiin palkkio soittamisesta.”

Ward ei ollut sopimuserimielisyyksien takia mukana matkassa, kun Black Sabbath jätti jäähyväisiään vuosina 2016—2017. Rumpuja yhtyeen jäähyväiskiertueella soitti Tommy Clufetos. Kahdella viimeisellä Sabbath-albumilla patteriston takana puolestaan huhki Rage Against the Machinesta ja Audioslavesta tuttu Brad Wilk.