Kulttuuri- ja tapahtuma-ala osoitti mieltään Helsingissä – Katso kuvia paikan päältä

Päätoimittajamme oli mukana antamassa tukeaan ja ottamassa kuvatodisteita mielenosoituksesta.
3.2.2022 15:22

Tänään torstaina (3.2.) järjestettiin Helsingin Senaatintorilla kulttuuri- ja tapahtuma-alan mielenilmaus alojen epäreilua koronakohtelua vastaan. Tilaisuudessa esitettiin puheita ja esitettiin päättäjille vaatimuksia tapahtumien ja kulttuuritilojen avaamisesta, alojen tasa-arvoisesta kohtelemisesta sekä konkreettisia toimia tartuntatautilain uudistamiseksi, terveydenhuollon kapasiteetin turvaamiseksi ja freelancereiden sosiaaliturvan parantamiseksi. Poliisin arvion mukaan kulttuurialan mielenilmaukseen osallistui noin 500 henkeä, kertoo Yle.

Mielenilmauksessa oli mukana runsaasti tunnettuja kulttuurialan henkilöitä, kuten juontajana toiminut Paula Vesala ja Ylen haastattelema Anssi Kela, jonka haastattelun voit katsoa tuosta alempaa. Paikalla olivat myös Rumban päätoimittaja Jukka Hätinen sekä Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen, joka otti myös muutamia kuvatodisteita tapahtumasta. Katso kuvat tuosta alta.

Pääministeri Sanna Marin kertoi jo eilen pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että rajoituksiin on tulossa helpotuksia ja että hallitus suosittaa aluehallintovirastoja, että kokoontumisrajoituksista luovutaan 14. helmikuuta lähtien. Ravintoloiden rajoituksiin on tulossa myös helpotusta asteittain ja kaikista rajoituksista luovutaan maaliskuun alussa.

Kuvat: Mikko Meriläinen

 

Lisää luettavaa