Kumikameli aktivoituu railakkaasti – Luvassa mm. ep-levytyksiä ja niiden yhteenliittymä

17.12.2014 23:22

Vuonna 1986 Joensuussa perustettu rocklaboratorio Kumikameli julkaisee 28-vuotisjuhliensa kunniaksi ep:n. Kultainen python -teos muistaa myös yhtyeen edellisen ep-levytyksen vuosijuhlia, sillä Voitto-ep ilmestyi kaksikymmentä vuotta sitten. Pitkäsoittoja on toki ilmestynyt sen jälkeenkin ja viimeisin albumi Voima ja kunnia saapui markkinoille vuonna 2010.

– Tämä uusi ep on tosiaankin meidän ”käärme-trilogian” avaus. Tulevat osat saattavat olla nimiltään Kobolttinen kobra ja Platinainen boa. Tässä yhteydessä kiitoksia paljon Joensuun Popmuusikoille, jotka ovat tukeneet meitä tämän julkaisun myötä, Jarmo ”Toppo” Koponen kertoo. 

– Ep:n äänityssessiot olivat siitä harvinaiset, että kolmea biisiä neljästä oli soitettu jo aikaisemmin keikoilla ja tämän ansiosta studiohommat sujuivatkin hämmentävän helposti. Siis jopa laulut – kiitos vaan arvon kollegoille, jotka antoivat 50-vuotislahjaksi laulutunteja ja autotunen…

Kultainen python saa tosiaan tulevana keväänä seuraa kahdesta muusta pikkulevystä. Kaikki ep:t julkaistaan ensi kesänä myös kokonaisena albumina, neljän bonusbiisin kera.

Kumikamelin bandcamp-sivustolta löytyvä Kultainen python –ep-versio sisältää bonusmateriaalina kaikkien nyt julkaistujen kappaleiden demonäkemykset sekä ”tee-se-itse” -kannet pdf-muodossa.

– Varhaiset demot poikkeavat hyvinkin raisusti viralliselle levylle päätyneistä näkemyksistä. Muutkin orkesterit voisivat harrastaa samanlaista toimintaa, sillä olisi helvetin mielenkiintoista kuulla esimerkiksi debyyttiversio 22-Pistepirkon Birdystä!

Kumikamelin näkee livenä Helsingin PRKL-klubissa 3.1. ja Tampereen Vastavirralla 5.1.

Lisää luettavaa