Kun 90 vuotta on pelkkä hidaste – Chuck Berry julkaisee ensimmäisen uuden studioalbuminsa liki 40 vuoteen

18.10.2016 15:19

Onneksi olkoon, Chuck Berry! Todellinen elävä rock’n’roll-legenda täyttää tänään kunnioitettavat 90 vuotta, ja merkkipäivän kunniaksi miehellä oli ystävilleen kerrottavaa.

Mr. Berry tiedotti muun muassa Facebook-sivuillaan julkaisevansa ensimmäisen uuden albuminsa 38 vuoteen. Herran edellinen levy oli vuonna 1979 esitelty Rock It, ja sen jälkeen on menty puhtaasti kiertueiden, kokoelmien ja vastaavien julkaisujen voimin. Uusi levy on ytimekkäästi nimeltään pelkästään Chuck.

Uuden albumin tarkkaa julkaisupäivää ei kerrota, mutta vuoden 2017 aikana se tulee. Pressitiedotteessaan artisti omistaa levyn vaimolleen Themettalle: ”Tämä levy on rakkaalle Toddylleni. Kultaseni, minä vanhenen! Olen työskennellyt tämän levyn kimpussa jo pitkään. Nyt voin ripustaa hanskat naulaan”, rock-ikoni kirjoittaa.

Chuck Berry esiintyi Suomessa viimeksi vuonna 2013. Tuolloin miehen konsertti Helsingin Finlandia-talossa sai jopa farssimaisia piirteitä, kun huonossa kunnossa olleen muusikon esiintymisestä ei tullut oikein mitään. Myöhemmin Berry tiedotti olleensa keikalla influenssan kourissa.

Lisää luettavaa