Kun valittavana oli Neil Young tai Joe Rogan, Spotify valitsi Roganin – Neil Youngin musiikki poistetaan Spotifysta

Suzanne Cordeiro / Shutterstock / AOP

Tällä viikolla on puheenaiheeksi noussut Neil Youngin avoin kirje, jonka mies julkaisi (ja myöhemmin poisti) verkkosivuillaan. Viestissä Young ilmoitti managementilleen, että haluaa näiden vetävän hänen musiikkinsa pois Spotifyn valikoimista, mikäli suoratoistojätti ei paranna käytäntöjään väärän tiedon levittämisen ehkäisemiseksi.

Nimeltä Young mainitsi Joe Roganin, jonka isännöimä podcast sai muun muassa 270 lääkäriä ja tutkijaa allekirjoittamaan vetoomuksen, jossa Spotifyta pyydettiin ryhtymään toimenpiteisiin ohjelmassa esitettyjen harhaanjohtavien väitteiden vuoksi. ”Voitte saada Roganin tai Youngin, eivät molempia”, Young kirjoitti poistetussa viestissään.

No, Spotify teki työtä käskettyä – ja valitsi Roganin. The Hollywood Reporter kertoo, että Spotifyn edustaja ilmoitti heille suoratoistopalvelun vetävän Neil Youngin tuotannon pois palvelustaan.

”Haluamme kaiken maailman musiikin ja audiosisällön olevan tarjolla Spotifyn käyttäjille. Sen myötä tulee suuri vastuu kuulijoiden turvallisuuden ja sisällöntuottajien vapauden välillä tasapainoilemisessa. Olemme tarkentaneet käytäntöjämme ja poistaneet oli 20 000 covidiin liittyvää podcast-jaksoa pandemian alusta lähtien. Harmittelemme Neilin päätöstä poistaa musiikkinsa Spotifysta, mutta toivomme hänen palaavan pian”, Spotify kertoo Hollywood Reporterin mukaan.

Ja kyllähän tuolla Spotifyssa tosiaan nyt aika harmaalta näyttää Youngin tuotannon kohdalla. Ikävää, ettei palvelu vaivautunut esille nostettua Rogan-asiaa kommentoimaan.