Kuolemansairaan rumpalin toive Ozzy Osbournelle: haluaa tunnustuksen tekemästään työstä

AOP

Uutisoimme hiljattain rumpali Lee Kerslaken surullisesta tilanteesta, kun lääkärit ovat antaneet eturauhas- ja luusyöpää sairastavalle muusikolle vain joitain kuukausia elinaikaa. Kerslake on ollut vakavasti sairas jo vuosia, mutta nyt alkaa näyttää siltä, että aika on vääjäämättä käymässä vähiin. Muusikko haluaa silti pitää taistelumielialaa yllä ja aikoo julkaista pitkään työstämänsä soololevyn sekä muistelmat.

Yhden vanhan asian Uriah Heepistäkin tunnettu Kerslake haluaa saada hoidettua ennen loppua. The Metal Voicen haastattelussa Kerslake kertoo haluavansa viimein saada seinälleen platinalevyn äänittämistään Ozzy Osbourne -albumeista. Kerslake oli yksi Ozzyn soolobändin alkuperäisjäsenistä, kun laulaja poistui Black Sabbathista vuonna 1979, ja hän soitti kahdella Ozzyn ensimmäisellä sooloalbumilla The Blizzard of Ozz (1980) ja Diary of a Madman (1981).

Kerslaken ja Ozzyn leirin välillä on ollut 1980-luvun alusta asti kinaa siitä, missä määrin rumpali on ollut levyillä mukana. Kerslaken mukaan taustayhtye vastasi huomattavassa määrin levyn musiikista aina useita sävellyksiä myöten, mutta Ozzyn vaimo Sharon Osbourne on tehnyt kaikkensa, ettei heidän panostaan noteerattaisi ja Ozzy saisi leijonanosan albumien tuotoista. Riitaa käsiteltiin pitkään oikeudessa, ja Osbournet julkaisivat fanien närkästykseksi levyistä jopa vuonna 2002 uudet versiot, joissa Kerslaken ja basisti Bob Daisleyn osuudet oli äänitetty uusiksi.

Nyt Kerslake kertoo, että riita on hänen puolestaan jäänyt historiaan ja hän haluaisi vain seinälleen platinalevyt näistä Ozzy-julkaisuista tunnustukseksi tekemästään työstä.

”Menin tyystin vararikkoon, kun hävisin oikeustaistelun Sharon ja Ozzy Osbournea vastaan. Se maksoi minulle satojatuhansia dollareita, ja minun täytyi myydä taloni. Sitten tulinkin sairaaksi. En enää koskaan päässyt jaloilleni”, Kerslake sanoo.

”Kirjoitin Sharonille ja Ozzylle hiljattain kirjeen, jossa pyysin heitä lähettämään Blizzard of Ozzin ja Diary of a Madmanin platinalevyt, jotta voisin ripustaa ne seinälleni ennen kuin kuolen. Kirjoitin heille oikein ystävällisen kirjeen ja toivon, että he vastaavat myöntävästi.”

Jokseenkin sydäntäsärkevä haastattelu. Toivottavasti Mr. Kerslake saa sen, mikä hänelle kuuluu.