Kurt Cobain oli kateellinen Dave Grohlille, sanoo Nirvana-elämäkerturi

"Kurt naureskeli Davelle, koska hän ei ollut samanlainen friikki kuin Kurt oli ja hän oli siitä kateellinen", tuumaa Michael Azerrad.
27.9.2023 15:23

Kurt Cobain oli Dave Grohlille kateellinen, koska rumpalilla oli elämä raiteillaan, sanoo Nirvana-elämäkerturi Michael Azerrad. Asia nousi esiin Rolling Stone -lehden Music Now -podcastissa, jossa Azerrad oli keskustelemassa 30 vuotta täyttäneestä In Utero -pitkäsoitosta sekä 30 sitten julkaistusta Come as You Are: The Story of Nirvana -kirjastaan, josta on tulossa laajennettu ja päivitetty painos The Amplified Come As You Are: The Story of Nirvana.

Azerradin kirjan alkuperäisessä versiossa kerrotaan Cobainin sanoneen Grohlin kynäilemää Scentless Apprentice -kappaleen kitarariffiä ”luupäiseksi”, mikä Azerradin mielestä oli hyvin ylimielisesti ja alentavasti sanottu. Podcastissa mukana ollut Rolling Stone -lehden kirjoittaja Brian Hiatt nostaa kirjasta erään toisen Cobain-lainauksen, jossa tämä kutsuu Grohlia ”maailman parhaiten sopeutuneimmaksi pojaksi”.

”Luulen Kurtin pilkanneen Davea, koska tämä oli melko normaali ja hänellä oli homma kasassa. Ja hän todellakin on suosittu, hyvin eri tilanteisiin sopeutuva kaveri. Luulen, että Kurt naureskeli Davelle, koska hän ei ollut samanlainen friikki kuin Kurt oli ja hän oli siitä kateellinen. Luulen Kurtin olleen Davelle hieman kateellinen, koska hänellä oli asiat kunnossa”, Azerrad toteaa.

Lisää luettavaa