Kuuden vuoden pitkä odotus on päättynyt – Primus julkisti tiedon uudesta levystä ja lykki pihalle uuden singlen

Bändin edellinen omaa tuotantoa sisältänyt Green Naugahyde julkaistiin 2011.
1.8.2017 13:22

Kummajaisyhtye Primus on nyt vihdoin julkaissut virallisesti singlenä kappaleen, jota yhtye onkin jo esittänyt keikoillaan. Samalla yhtye julkisti kauan odotetun tiedon uudesta pitkäsoitosta. The Desaturating Seven ilmestyy 29. syyskuuta ja se perustuu 1970-luvulla julkaistuun lastenkirjaan, jota bändin nokkahahmo-basistinero Les Claypool lukee usein omalle jälkikasvulleen.

”Synkkä kuvasto ja kauniit piirrokset tekivät heti vaikutuksen ja ajattelin heti, että tämähän on loistava pohja musiikille. Ja juuri nyt kirjassa käsitellyt aiheet kuten ahneus, mässäily ja petokset ovat pelottavan ajankohtaisia. Kerroin ideastani muille Primuksen tyypeille ja heti olivat heti mukana. Lisäksi oli mielestäni jo aikakin tuoda ’peikkorock’ takaisin pinnalle”, Claypool kertoo yhtyeen tiedotteella.

Yhtyeen viimeisin omaa tuotantoa sisältävä levy Green Naugahyde julkaistiin 2011. Tässä välissä Primus on julkaissut lisäksi oman versionsa Jali ja suklaatehdas -elokuvan soundtrackista vuonna 2014 julkaistun Primus & the Chocolate Factory with the Fungi Ensemble -albumin muodossa.

Lisää luettavaa