Kuudes Aisti -festivaalia ei järjestetä tulevana kesänä

8.4.2014 13:03

Ikäviä uutisia indiemusiikin ystäville: vaihtoehtoiseen musiikkiin keskittynyttä Kuudes Aisti -kaupunkifestivaalia ei järjestetä tänä kesänä.

− Kuudes Aisti oli aina vähän eri juttu. Se syntyi, koska oli olemassa paikka ja aikakin tuntui oikealta. Festivaalin peruskiveen valettiin ajatus siitä ettei tämän homman kanssa tarvitse naimisiin mennä. Omalla tavallaan jo toinen vuosi tuli meille tekijöille jonkinlaisena yllätyksenä, varsinkin kun se muistutti niin paljon ensimmäistä vuotta. Ja hauskaa se oli molempina vuosina, festivaaliorganisaation tiedotteessa todetaan.

− Vuoden 2014 kesää silmälläpitäen tähdet eivät olleet samalla tavalla suotuisissa asennoissa meidän tekijöiden aikataulujen suhteen ja ensimmäisissä suunnitelmissa ehti pienesti pilkahtaa pakolla tekemisen mörkö. Ihan aavistuksen vain, mutta tarpeeksi silti. Tajunnanräjäyttävien artistien silakkaparvetkaan eivät kasaantuneet samalla tavalla meitä houkutteleviksi, luontodokumenteista tutuiksi palloiksi.

Harmin paikka! Mutta tarinassa on myös opetus.

− Onko tarinassa opetus? On. Meille se, että kannattaa luottaa vaistoihin ja yrittää olla unohtamatta alkuperäisiä vaikuttimia silloinkaan kun homma paisuu. Teille se, että kannattaa käydä hyvissä bileissä silloin kun niitä on, koska mikään ei ole koskaan varmaa. Kaikkein vähiten jatkuvuus, Kuudennen Aistin porukka toteaa tiedotteessa.

− Tänä kesänä Helsingissä, Sörnäisten ja Kallion maantieteellisellä ja psyykkisellä rajaseudulla ei siis juhlita Kuudetta Aistia, mutta ehkä näemme joulukuussa. Tai kuussa. Seuraava ajankohta ja paikka ilmoittanee itsensä meille jossain vaiheessa.

Kuvia edellisten vuosien kemuista löytyy täältä. Katso dokumentti vuoden 2012 tapahtumasta alla.

(Kuva: Jussi Hellsten)

Lisää luettavaa