Kuuluuko lapsesi viharyhmään? Calgaryn poliisin mukaan raskaamman musiikin kuuntelutottumukset ovat tästä yksi huolestuttava merkki

"Äänekäs ja raskas musiikki" antaa aihetta huoleen, varoittaa Calgaryn poliisi.
7.9.2017 21:11

Länsi-Kanadassa sijaitsevan Calgaryn poliisi julkisti hiljattain listan ”merkeistä, joiden perusteella lapsesi saattaa kuulua viharyhmään” ja se onkin ehtinyt herättää melkoisesti huomiota erityisesti raskaampaan rockiin kallellaan olevien musiikinkuluttajien keskuudessa. Vaikka monet luetelluista vaaranmerkeistä ovatkin luonteeltaan vähintäänkin ympäripyöreitä, kuten teinin ulkoisen habituksen muuttuminen tai koulua kohtaan osoittamansa kiinnostuksen väheneminen, rockin räimeen yhdistäminen näinkin ikäviin aktiviteetteihin on otettu monessa taloudessa tyrmistyneenä vastaan. Eräs kohdista näet kuitenkin julistaa ”äänekkään ja raskaan, väkivaltaisilla sanoituksilla varustetun rockmusiikin kuuntelun” olevan yksi lapsessa huolta aiheuttavista piirteistä.

Toronto Metro päätyikin kyselemään listan julkaisseilta viranomaisilta lisätietoja varoitusmerkkien valinnasta paikallisen, musiikkityyppiin ainaisesti liitettäviin negatiivisiin assosiaatioihin kyllästyneen vanhemman innostamana. Uteluihin vastannut poliisin puhemies Corwin Odland kommentoi raskaan musiikin löytyvän listalta lähinnä siksi, että se on viharyhmissä yleisesti kuunneltua tavaraa. ”Emme väitä, että kaikki jotka kuuntelevat rockmusiikkia kuuluvat viharyhmiin, mutta asioilla tuntuisi olevan korrelaatio – viharyhmissä operoivat henkilöt ovat taipuvaisia kuluttamaan tuon tyyppistä musiikkia.”

Odland huomauttaa, että kyseistä kohtaa ei tule ottaa sellaisenaan huolestuttavana merkkinä, vaan yhtenä tekijänä muiden listassa mainittujen piirteiden kanssa. Kohtaa ei miehen mukaan myöskään olla ottamassa listalta pois, mutta rock-sanan poisto asiasyhteydestä on kuitenkin vakavassa harkinnassa.

Lisää luettavaa