Kuusi vuotta kestänyt Princen kuolinpesän selvitys on saatu päätökseen

Prince.
Ullstein Bild / All Over Press

Ilman testamenttia menehtyneen Princen omaisuuden jaossa on päästy selvyyteen.

Prince, oikealta nimeltään Prince Rogers Nelson, menehtyi 21. huhtikuuta 2016 kipulääkkeiden yliannostukseen. Nyt kuusi vuotta ikonisen artistin kuoleman jälkeen kuolinpesän jaossa on päästy viimein sopuun ja saatu oikeusistuimen päätös.

Koska Princellä ei ollut lapsia, puolisoa tai testamenttia, hänen laillisiksi perillisiksi nimettiin tämän kuusi sisarusta. Musiikkikustannus- ja managerointiyhtiö Primary Wave on ostanut kolmen nuorimman sisaruksen osuudet itselleen, mutta kolme vanhinta sisarusta, Sharon, Norrine ja John Nelson ovat pitäneet kiinni omista osuuksistaan.

Billboardin mukaan Princen 156 miljoonan dollarin kuolinpesä jaetaan kahden osapuolen, sisarusten ja heidän edustajiensa pyörittämän holding-yhtiö Prince Legacyn sekä Prince Oat Holdingsin, jonka taustalla on Primary Wave, kesken. Molemmat osapuolet sanovat olevansa tyytyväisiä, että asia on saatu nyt käsiteltyä ja vannovat kunnioittavansa Princen perintöä.

”Odotamme innolla vahvaa ja tuottavaa yhteistyösuhdetta”, Primary Waven edustajat kommentoivat Billboardille.

”Edustin Princeä yli 13 vuoden ajan ja pyrimme esimerkillämme uudistamaan musiikkiteollisuutta. Toivomme nyt pystyvämme samaan hänen uskomattoman musiikkia, elokuvia, näyttelyitä, oheistuotteita, Paisley Parkin tapahtumia ja paljon muuta käsittävän katalogin avulla”, Prince Legacyssa mukana oleva Princen entinen asianajaja L. Londell McMillan kommentoi vuorostaan.