Princen kuolinpesä myi miltei puolet artistin tuotannon oikeuksista – sisaruskatras eri linjoilla artistin perinnön hoitamisesta

1.8.2021 17:11

Kolme vuonna 2016 menehtyneen Princen nuorinta sisarusta ovat Minneapolis Star Tribunen tietojen mukaan myyneet osuutensa kuolinpesästä newyorkilaiselle itsenäiselle musiikkikustannus- ja managerointiyhtiö Primary Wavelle.

Muun muassa Nirvanan ja Ray Charlesin katalogit omistava Primary Wave osti viime kuussa sata prosenttia Princen nuorimman sisaruksen Omarr Bakerin osuudesta. Aiemmin yhtiö on hankkinut 90 prosenttia Tyka Nelsonin ja sata prosenttia edesmenneen Alfred Jacksonin osuuksista.

Myydyt immateriaalikoikeudet kattavat Princen nimen ja ulkoasun, mastereiden rojaltit, kustannusoikeudet sekä kuuluisan Paisley Park -studion.

Princen kolme vanhinta sisarusta – Sharon, Norrine ja John Nelson – ovat painottaneet, etteivät he aio myydä omia osuuksiaan pesästä.

”Emme koskaan tule myymään itseämme. Me tiedämme palkinnon”, Sharon kommentoi Star Tribunelle lisäten, että Tyka ja Omarr ”eivät vain malttaneet odottaa.”

”Perheenjäsenille, jotka myyvät omansa rahasta ei voi tehdä oikein mitään. Heillä on siihen oikeus”, kolmea vanhinta sisarusta edustava asianajaja L. Londell McMillan kommentoi.

Princen kuolinpesän selvittelyä on hankaloittanut se, ettei artistilla ollut testamenttia, puolisoa tai lapsia.

Lisää luettavaa