Prince-levyn julkaisu ilman perikunnan lupaa kävi kalliiksi – Ääniteknikko joutuu pulittamaan miljoonia dollareita korvauksena

George Ian Boxill joutuu myös luovuttamaan kaiken äänitetyn materiaalin perikunnalle.

Ääniteknikko ja säveltäjä George Ian Boxill joutuu maksamaan Princen perintöä ja postuumisti julkaistavaa tuotantoa valvovalle perikunnalle lähes 4 miljoonaa dollaria sopimusrikkomuksesta, päätti Minnesotan liittovaltion tuomioistuin maanantaina. Asiasta uutisoi Billboard.

Boxill oli julkaisemassa 21. huhtikuuta 2017 kuuden biisin mittaisen Deliverance-ep:n, jonka kappaleita ääniteknikko oli työstänyt Princen kanssa vuosien 2006-2008 välillä. Kun levyn nimikkokappale ilmestyi singlejulkaisuna suoratoistopalveluihin, astui edesmenneen muusikon perikunta kuvaan ja jätti oikeusistuimelle kanteen sopimus- ja tekijänoikeusrikkomuksesta estäen näin levyn julkaisun.

Riidassa annettiin tuomioistuimen päätös jo viime syksynä, mutta Boxill valitti päätöksestä korkeammalle asteelle. Nyt Minnesotan tuomioistuin ratkaisi asian lopullisesti perikunnan hyväksi ja Boxill joutuu maksamaan korvauksia 3,96 miljoonaa dollaria eli noin 3,5 miljoonaa euroa sekä luovuttamaan äänitetyn materiaalin perikunnan haltuun.